Gott slut 2006......

73944-277

Julafton

Julafton firade vi här hemma hos oss. Mina föräldrar och Mickes föräldrar kom hit och vi hade det jättemysigt och trevligt.....precis så som det skall vara på julafton......med MYCKET MYCKET julklappar till barnen!!
jul2
Först drack vi glögg och käkade lite godis.....hmm...före all julmaten!!
Felix, morfar och mormor "hugger in" på Paradisasken och tittar på Kalle Anka.
jul5
Det är allt bra gott med en öl.....och mat...eller hur?!
jul4
Farmor och Tim hjälps åt att skär upp korv och köttbullar till Tim.
jul7
Snaaaart kommer Tomten!
jul9
Lite tryggt i mammas knä var det när Tomten kom - Tim var väldigt avvaktande!
jul10
Men med lite hjälp av storebror Felix och morfar så vågade han sig fram till slut!
jul7
Tomten - årsmodell 2006!!! Tack för att du kom!
jul3
Bäst vi undersöker hur denna funkar - det var en given hit iallafall!!! Tack fam Hultman!
jul1
Hade du verkligen varit såååå snäll Felix - det var maaaassssoooor med paket!!
jul6
GOD JUL önskar jag er ALLA!

Kramisar
Mia

Första mellandagen - Blommor!!!

Idag ringde min kusin Mikael och frågade om vi skulle vara hemma. De tänkte komma och hälsa på en liten sväng för de skulle ändå ut till Tjörn....

Felix blev jätteglad för han och Filip (som är jämngamla) leker så fantastiskt bra ihop.

Men vad de lurades. De skulle inte alls ut till Skärhamn utan de kom bara för att gratulera mig. Fick en stor och vacker bukett med mina älsklingsblommor - tulpaner!!!  TUSEN TACK Mikael, Annika, Filip och Axel!

Vi fikade och hade det trevligt. När de sedan skulle åka hem så ville inte Filip åka med. Han stannade och åt middag med oss och sedan spelade han och Felix PS2. Vid 1730 när jag och Felix skulle åka till Stenungsund och byta en av hans julklappar så passade vi även på att köra hem Filip.

Mamma och pappa ringde ifrån Sälen. De hade ingen snö alls....."NADA"!!!! Och så mycket snö som det fanns på "Alla helgona". Vi får väl hålla tummarna för att det snart ramlar ner lite snö!

Ha en bra dag!
/Mia

"Lillejulafton" hos familjen Josefsson

På sedvanligt sätt så firade vi "lillejulafton" hos Lotta, Jerker, Annie och Tilde. Detta är en tradition som går måååånga år tillbaka, innan någon av oss hade barn. Och ja - Annie är ju 10 år fyllda och vi brukade träffas den 23 december långt innan hon var född. Då var det bara för lite julskinka och TP-spel. Saknar faktiskt detta Jerker - TP-spelandet, trots att Du och Micke brukar få "spö" av mig och Lotta!!!! Vi får väl återuppta TP-traditionen igen!!! (utan fusk!)

Vi åt god mat och hade det jättetrevligt. Barnen väntade och väntade på att få öppna sina julklappar så Lotta fick snällt vänta med ris a la maltan! :-)

Och jag - jag fick en födelsedagspresent jag!!! Skall bli JÄTTETREVLIGT att gå på "Cabaret" med dig Lotta!!!

73944-259
God mat och trevligt sällskap - som alltid!
73944-263
Annie läser för Felix - boken om Harry och dinosaurierna - ÄNTLIGEN en sagobok om dino-djuren och inte en faktabok....yippie för oss föräldrar!
73944-261
Jerker och Lotta fick även de var sin julklapp ifrån Thailand
73944-258
Goa ungar - Tilde, Annie och Felix
73944-256
Tim är sååå glad så glad över att vara hemma på Tjörn
73944-262
Jag och Tim
73944-257
Micke somnade som en "klubbad säl" i soffan efter maten

Nu skall jag se om jag inte kan få lagt in lite kort ifrån självaste julafton också!

Kram så länge!
Mia



Bilder ifrån Thailand

Här kommer lite bilder ifrån Thailand.
73944-23873944-246
Micke leker "kast med liten Felix" i poolen! Lyckan är fullkomlig för Felix :-)
73944-245
Mamma och Pappa var ju redan på plats - de hade varit där en vecka innan vi kom!
73944-244
Jag fick en jättefin klocka av mamma och pappa i present.
73944-24373944-24273944-24173944-24073944-239
Tim och morfar - KOMPISARNA!!!
73944-247
73944-25173944-250
Micke, Felix, Tim och jag på "Dino Park".
73944-248
Jag och Felix på ett av de få besöken på stranden!
73944-25373944-252
73944-25573944-254
73944-249

Detta var några kort ifrån vår semester i Phuket!
Hoppas att ni ALLA har haft en riktigt skön och avslappnande jul!

Kram
Mia

God Jul

god jul
GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2007
önskar vi er alla
Kram från familjen Karlsson


HEMMA!!!

Så var vi då äntligen hemma på Tjörn igen. Snacka om att bli superförvånade när vi kom hem, det ser ju ut som vår här hemma!! :-)

Resan hem gick rätt bra. Felix sov mest hela tiden, Tim sov en del och det gjorde väl Micke med. Jag däremot sov inte 5 sekunder så jag var rätt mör när vi kom hem. Men det gällde att hålla sig vaken. Vi landade kl 0830 och A-C var och hämtade oss på flygplatsen.

Mamma och pappa samt Pyret och Anton var och hälsade på en liten stund. När kl blev 1515 så värmde vi maten som A-C hade varit här och ställt in i kylen. Tack så JÄTTEMYCKET!! Kanongott.

Då mitt under maten var det som om marken under fötterna bara vek undan. Då var det dags att lägga sig kände jag, jag eller rättare sagt min kropp orkade inte mer!! Tog med mig öronproppar och gick och la mig i Felix's rum, somnade innan jag hunnit lägga huvudet på kudden och vaknade för en stund sedan, 0430, pigg som en lärka.

Nu skall jag ta och packa upp resten av våra väskor som står mitt på golvet i vardagsrummet så att vi kan fira jul här imorgon. Gu' va skönt det känns att jag julpyntade innan vi åkte. Det hade jag ALDRIG orkat med nu.

Så ett JÄTTESTORT och VARMT och innerligt tack till våra nyfunna vänner ifrån Fotö. Anneli, Stefan, Filip och Matilda. Hade de inte varit så oerhört jättegulliga så hade vi haft problem med att klara av vår hemresa. De hjälpte till att bära våra handbagage eftersom både Tim och Felix sov som stockar!!!
TACK TACK tusen TACK!

Skall se om jag under dagen kan lägga in lite kort ifrån resan.

Kram så länge
/Mia Fia

Nu aker vi hem....

sa da var det da dags att aka hem....

Och resan slutar som den borjade.......Tim har borjat hosta igen sa smatt.....sjalv har jag fatt oroninflammation och halsfluss och ater pencellin....och Micke var hos lakaren idag pa morgonen och har fatt nagon slags inflammation i ena orat....

Den enda som ar frisk ar ju "fisken Felix" :-)

Vaskorna ar saaaaaaa tunga, har shoppat liiiite grann, men Micke tyckte att jag hade shoppat lite lite...hmmm.

Felix har haft en jattebra semester och vill jattegarna aka hit igen nasta ar nar hans lilla mamma fyller ar!!!

Lotta - jag har shoppat Crocs till er - allt enligt Jerkers anvisningar. Svarta till honom st 44, Beige till dig st 40 och ljusrosa till Annie st 36. Han sa inget om Tilde, men vi har annat till henne :-)

Nu skall jag strax kaka lite och sedan skall jag ga ner och fa manikyr och pedikyr en sista gang. Bussen kommer inte och hamtar oss forran vid kl 2115. Flyget lyfter 0030 och gar allt som planerat sa landar vi fredag morgon kl 0900!!!

Sedan ar det bara 2 dagar kvar till JULAFTON!!! Felix ar lyrisk.....och forvantansfull!!! Men glad att komma hem for han trodde inte att tomten hittade till Thailand, dar finns ju ingen sno till sladen!!

Ha en jattebra dag sa hors vi nar vi kommer hem, da skall jag forsoka lagga in lite bilder ifran semestern. De 3 futtiga bilderna som jag la in haromdagen tog over 20 minuter att ladda upp.

Kram kram kram fran Karlssons i Phuket
/Mia

40 bast!!!

Ja sa tillhorde man da den skaran som nu ar 40 bast.....*suck*. Dagen borjade med frukost i matsalen, och sedan sa badade vi vid poolen. Nar Tim och Felix skulle sova middag sa passade aven Micke pa att ta sig en lur och jag gick och fick foljande:
Oljemassage 1 timme, pedikyr och manikyr - allt detta gick pa hela 400 bath, dvs ca 80 kronor!!! Gud vad harligt det var. Massosen fick vacka mig eftersom jag somnade :-)
40
Pa kvallen firade jag med en eller mojligen tva Frozen Strawberry Margarita's - just det Marika...nastan som pa Chillis i KL!!!

Vi gick till DinoPark - en helfrack restaurang uppbyggd precis som pa Flintestones tid!
Maten var val sisadar. Felix var inte helfortjust i sin pizza, utan jag fick snallt dela med mig av min Thaimat. Vi avslutade restaurangbesoket med en golfrunda. De hade en helhaftig minigolfbana dar. Jag och Felix spelade och Micke och Tim var askadare och caddies :-)
bad
Tim och jag i poolen. Alsklingen har nu borjat att ata sa smatt och orkar darfor att bada lite grann. Har en liten tur i sin egen lilla bil som han fick pa sin 1 1/2 arsdag av mormor och morfar, pa sjalvaste Luciadagen.
blomma
TUSEN TACK FAMILJEN THONELL for dessa mycket vackra blommor som kom med bud till mitt rum!!!
Synd att jag missade ditt samtal Marika, men vi far val horas nar jag kommer hem istallet.

Tack alla ni som har skickat sms: Brorsan med familj, Fam Helmer-Fogelstrom, Pyret och Anton, Anki och Martin, Fam Johansson genom "Bubbis", Maud - Hoppas att jag inte glomde nagon. Har ej mobilen med mig har vid datorn.
 
Fam Ferm for ert supergulliga MMS med Thilde i hog person

Mamsen och papsen, svarmor och svarfar och fam Josefsson for era telefonsamtal. 

Anders och Annika - formodligen visste ni inte att vi var i Thailand, eftersom mobiltelefonen ringde kl 0420!!! Jag fattade inte att det telefonen som ringde - sorry. Vi far horas nar vi kommer hem. Det gor vi den 22 december!

Varma varma kramar ifran Phuket
/Mia - still going on 22!!!

Tillagg..

just det ja........som om inte alla sjukdomar var nog sa "la varan nya fina kamera av" forsta dagen. Och ni som kanner mig vet ju att det ar lite som en katastrof. Mia pa semester utan kamera.

Men idag nar mamma och pappa akte hem sa har vi lanat deras. Sa forhoppningsvis sa skall jag se om vi kan fa lagt ut nagot kort har pa bloggen!!!

/Mia

Mardromsstart....

Vilken mardromsstart vi har haft pa var semester. Vi kom ju iaf till slut ivag. Samma dag som vi skulle aka sa var Micke ute pa vardcentralen med Tim, ingen fara sa de...bara lite forkylning. Men vi skulle anda ge honom pencellin. Sa kl 1500 bestamde vi oss for att aka!

Resan pa planet gick bra. Tim sov mestadels hela tiden. Han hade fatt en hostmedicin som var "lite sovande" :-)

Felix baddade till sig pa golvet framfor vara fotter och sov hela vagen fram tills mellanlandingen i Sharja.

Mamma och pappa motte oss i hotell-lobbyn. VAAAARMT!!!!

Det visade sig att tydligen sa var vi inte inbokade forran den 14 januari 2007!!!! Vi fick ett jattelitet rum, med en enda sang!!! Ni kanner ju mig. Dagen efter sa fick vi bytt rum, for bade Felix och Tim behovde ju egna sangar, + att i det forsta rummet sa luktade det mogel!! Pa ett sadant nytt och frascht hotell ar det obegripligt for mig hur det kan forekomma.

Dagen efter ankomst var doktorn pa plats och undersokte Tim. Fick nya mediciner och beordrades att vara inomhus i 3 dagar. Vi turades om att bada med Felix och mamma och pappa tog med sig Felix till stranden.

Andra natten var kaotisk. Bade Micke och Felix blev magsjuka och ni som kanner Micke vet ju hur dalig han blir. Hemma ar det ju ambulansen som far komma. Men jag lyckades att klara det pa egen hand. Fast dagen efter var jag ju helt slut.

Sedan var det dags for nytt lakarbesok till Tim - det visade sig att han hade lunginflammation och borjan till oroninflammation!!! NY MEDICIN!!!

Men men - vi var ju anda tvugna att se till att inte Felix "kom i klam", sa igar pa sjalvaste LUCIA sa var jag, Felix, mamma och pappa ute pa snorklingstur till PhiPhi Islands. Resan var en heldagstur och inkluderade 5 snorklingsstopp. Felix var i sjunde himlen!!! Vilken kanondag vi hade. Nar vi kom i land och fick kontakt med mobilnatet sa fick jag sms - Micke var pa Phukets sjukhus med Tim. Snacka om att bli orolig. Men det visade sig bara att han hade fatt ny medicin. Den andra vi hade fatt, samt pencellinet fran Sverige visade sig inte att hjalpa langre. Lilla alsklingen ar nu bara "skinn och ben", han har inte atit sedan vi kom hit. Bara druckigt vatten och juice. Inte ens valling som han fullkomligt alskar.

MEN sa idag - ett underverk - Han at 10 st chips vid poolen!!!!

Och ikvall nar vi var och at med mamma och pappa sa at han spagetti och ris tills det kom ut genom oronen!!! :-) Antligen hjalpte medicinen. Sa nu hoppas vi pa att resten av resan blir bra med mycket bad och sol.

Igar var vi aven ute och "firade" min 40-arsdag tillsammans med mamma och pappa. Inte for att den kommande dagen ar forran pa lordag, men IKVALL sa akte mamma och pappa hem till Sverige. Vi hade jattetrevligt. Forst drack vi champagne och presentoppning pa mammas och pappas hotellrum ,sedan vidare till restaurangen, god mat och nar vi kom tillbaka till hotellet sa tog vi en G&T hos mamma och pappa, kvallen blev lite sen, men vad gor val det nar man har trevligt. :-)

Hoppas att ni inte har regnat bort pa Lucia, vi har SVT Europa pa hotellet sa vi har kollat lite pa nyheterna!

Kram fran Karlssons i Phuket
/Mia

"Tomtat"

Aldrig har det väl hänt att det är julpyntat hos mig redan den 4 december, med tomtar, julgran och allt.
Det brukar bara vara adventsljusstakarna och lite julblommor. Sedan ett par dagar innan jul brukar jag "tomta upp" hela huset :-)

Men men nu åker vi ju om 2 dagar och kommer hem 2 dagar innan julafton och då kommer jag väl inte att orka med att "tomta" så därför blir det gjort innan vi sticker.
julgranen
Köpte en ny julgran eftersom vår gamla gick sönder förra året. Den höll i hela 16 år iallafall!!
Får se hur många år den här håller!! :-)

Men mitt ögonmått är ju inte känt för att vara det bästa....*suck*. Granen var för hög!!! Så tack och lov att vi har en källare med någorlunda stort "trapphus", för där sticker toppen upp!!

Några saker längst ner i granen gick det inte att hänga.....Tim hade långa och nyfikna armar så därför ser den lite bar ut längst ner :-) Som ni ser så har han redan varit och arrangerat om i granen. Lite tomma grenar här och var!

Till resan ja - vi får väl se hur det blir med den. Tim har nu haft 39.5 i feber sedan igår kväll och äter pencellin sedan 1 vecka tillbaka. Felix kämpar på med sin hosta, och jag äter pencellin. Vad månde det bliva av detta. Vi håller iallafall alla tummar och tår för att vi skall komma iväg till Thailand.

Har fått mail av mamma och pappa som redan befinner sig i Thailand. Underbart väder, 38 grader i luften och 29 grader i vattnet. Golfbanorna utmärkta och hotellet suveränt!

Nu återstår bara packningen och sedan kommer vi oss förhoppningsvis iväg!!

Kram och gonatt!
Mia