Timpans familjedag 11 januari 2012!

Vet att det har varit fullständigt stiltje här på bloggen, men det har varit så himla mycket annat den här hösten så bloggen har liksom piroriterats bort lite grann, inte direkt medvetet men så här det iaf varit.

Idag gör vi ett litet undantag, jag får inte använda datorn, inte läsa och inte se på TV pga hjärnskakningen, men men....herregud va trist de e att inte göra någonting.

Ville iaf bara göra ett litet inlägg med anledning av vår familjedag idag den 11 januari 2012!! Idag är det nämligen 6 år sedan vi fick en till liten ängel och Felix fick en lillebror. Vår älskade Tim Quang Loc Karlsson "flög in i" familjen Karlsson, så här såg det ut den 11 januari 2006♥

Ett utdrag ur vår "resedagbok" när vi hämtade Tim kommer här:

Så var det då dags för ännu en familjedag! Vi startade dagen kl 0600!!! For kl 0730 skulle Mrs Chaou och Mr Hang komma och hämta oss for att ta oss till HaTay och ceremonin.

Felix var ju INTE sa himla glad att gå upp sa tidigt, men han är helt otrolig var "stora ängel". Han är så duktigt och gullig med Loc så att man blir alldeles tårögd

Resan om 10 km tog 30 minuter, sa ni kan kanske sätta er in i hur trafiken är här i Hanoi?

Ceremonin gick bra och Peter, Lanis pappa, höll ett utomordenligt bra tal.

På hemvägen stannade vi på SOS Kliniken och fick vara barn undersökta och mycket riktigt så var det som vi befarat, skabb! Men men allt går att bota, och tydligen så räcker det med en enda behandling, vilket vi har genomfört nu i eftermiddag.

Förutom skabb sa fick vi medicin for bronkit, öroninflammation och klåda. Men han är en liten kämpe som står ut så.

Mycket riktigt så fick vi en utförlig information om våra barn, MEN på vietnamesiska, så vi förstår ju inte ett endaste dugg. Men Mrs Chaou var vänlig nog att försöka översätta det viktigaste av det till engelska så nästa tisdag kommer hon hit till hotellet med det.

Ja hotellet är väl en historia för sig det. Kan inte fatta hur en så stor organisation som AC bara använder sig av ett enda hotell och då Armens hotell. När vi kom hit sa fick ju jag, Mia, ett "frispel" och var nere i receptionen och fick bytt rum. Kan ju inte gärna ta in två barn i ett rum som håller 15 grader varmt...eller tycker ni att jag ar kinkig :-) ?!?!

Nu har vi ett helt ok rum, förutom att det inte finns varken koppar, tallrikar eller bestick. Idag var jag nere i restaurangen och ville låna bestick for vi beställde hem mat ifrån en restaurang. Då påpekade dom att de två kaffekopparna som vi fick låna igår - vart fanns mojöigen de två kaffeskedarna, de var inte tillbakalämnade och ville jag vara sa vänlig och leta reda på dessa och returnera dom !! Hallå eller!! Men visst, inga problem svarade jag, visst kan jag leta, men troligtvis sa har städerskorna tagit med dessa nar de tog kaffekopparna påpekade jag. Då skulle de gå och prata med städerskorna mm. Så här har de järnkoll på människor och saker vill jag lova :-)

Imorgon skall jag forsöka få in något/några kort pa Loc så ni far se vad näpen han är!

Ha de gott sa länge,
Kramisar

Så här söta var bröderna Karlsson den 11 januari 2006
och så här fina är de idag!!!


och så här söta var resekompisarna Loc (Tim) och Lan (Thilde) några dagar innan vi skildes åt i Hanoi

och så här fina är resekompisarna idag!

Ha en fin dag alla fina!
Kramisar
Mia (som nu skall vila ögonen och huvudet:-) )