...i dag e ingen vanlig dag...

... för idag e de mammas födelsedag
HURRA HURRA HURRA!!!

Stort GRATTIS på 65-årsdagen mamma/svärmor/mormor

Nu tillhör Du PRO officiellt ;-)

Hoppas att ni har det bra i Danmark. Vi syns till helgen!

Kramisar
Mia, Micke, Felix och Tim


liten sjukling

...igår, tisdag, så fick jag gå hem ifrån jobbet. Hade sådana kramper i magen, vet inte vad det var. Men jag var även hemma på måndagen för då vågade jag inte gå många meter ifrån toan :-(  Men så igår morse kändes det hyfsat - ända tills jag åt en macka till "morgonfikat" på jobbet. Sedan var det "kört". Vågade inte gå på toan - var rädd att jag inte skulle komma därifrån, kan säga att det var en "kämpig" väg hem från stan :-)

Igår morse sa även Tim att han hade lite ont i magen, jag trodde att det var något som han hade "snappat upp" ifrån mig och sa att det går nog över lilla hjärtat, men så igår kväll så hade han verkligen jätteont i magen och natten har väl varit allt annat än rolig.

Så nu ligger vi i sängen. Han var så ledsen när han inte fick gå till dagis, men nu försöker jag "trösta lite" med Lilla sjöjungfrun Ariel på TV'n samtidigt som jag masserar Timpans lilla mage.

Hoppas att detta går över snabbt och lätt. Behöver verligen vara på jobbet!!

Ha en bra onsdag!
Kramisar
Mia


sortera, rensa och slänga....

...har vi gjort i 2 dagar nu, så nu står det 2 stora svarta sopsäckar fulla med kläder och 1 sopsäck med skor - redo att lämnas in till Röda korset imorgon".
Jag som lämnade 35 par skor till Röda korset i våras...... Tänk va härligt det är med skor...man kan ALDRIG ha för många (dessa är dock inte mina)

Sedan är hela "gästhuset" belamrat med diverse barngrejer, grindar, hagar, leksaker i mängder och för att inte tala om alla barnkläder och skor. Det blir till att ha en "loppis"!!!

Imorgon är det dags för jobb igen, veckorna bara "springer iväg".

På torsdag känner jag en som fyller pensionär - nämligen lilla mamsen!!!

På torsdag är det även en stor dag för Timpan. Då är det avslutning i simskolan!!! och mamma - man skall ha med sig fika, det e säkert, det ska man mamma!! :-) Så på torsdag har jag min lediga dag den här kommande veckan, vill ju inte missa Timpans avslutning. Fira mamsen får vi nog göra en annan dag för hon har bestämt sig för att "fly fältet" :-)

Ha en bra vecka alla vänner!

Kramisar
Mia


ja hur tänkte svenska folket egentligen???

...ja man kan ju faktiskt undra.... hur i h-e kan man som normal funtad människa rösta in Sverigedemokraterna i riksdagen...jag bara undrar??? Här på Tjörn röstade faktiskt 2,1 % på SD - helt j-a otroligt!

Men det är som jag sa till Felix när han undrade och var så orolig på vad jag skulle rösta på...De människorna som röstar på SD är faktiskt helt hjärnbefriade och totalidioter, men fick då tillsagt mig att mamma får man säga att någon är en idiot? Och det får man ju inte..egentligen.. -om det inte gäller människor som röstar på SD!

Snälla Mia rösta inte på SD sa Felix's bästa kompis Viggo till mig i tisdags..jag var ju tvungen att fråga varför han sa så...fick då följande svar....

- Men jag vill att Felix skall bo kvar här i Sverige!!!

Ni bara fattar - själv tycker jag att det har pratats lite för mycket politik i skolan. Barnen har tom fått rita valaffischer!! När jag gick i skolan så hade vi inte "skolval" förrän i gymnasiet...nu är ju faktiskt barnen bara 9 år...och jag tycker att de kan få vara barn och lite "ovetandes".

Men icke då - sedan så var väl inte förklaringen på vad SD stod för helt "klockren" ifrån lärarnas sida tycker jag. Både Viggo och Felix var inte helt nöjda!

Men men nog om detta, gjort är gjort och nu hoppas man bara att det går som för Ny Demokrati....utför!

Imorgon skall jag på studiebesök till Lunds tingsrätt och Malmö hovrätt, skall bli jättespännande.

Ha en skön tisdag alla vänner
Kramisar
Mia

Toppendag

Måste berätta om min och Tims toppendag som vi hade i fredags när jag var ledig.

Vi började med att köra Felix till skolan, sedan åkte vi hem och åt frukost. Tog bilen till Stenungsund och gick på teater, eller rättare sagt barnmusikal - "Pigge och Sigge"

Pigge och Sigge älskar sin 50-talsträdgård med jukebox och att
rockenrolla, bolla och trolla fram musik. Pigge och Sigge heter
egenligen Tobias Edvardsson och Cilla Klein

När föreställningen var slut så bestämde vi att vi skulle hitta på något kul, inte åka hem och städa :-)

Sagt och gjort - vi tog 1043-tåget till Göteborg,
tog spårvagnen till Linnéplatsen och gick upp till Naturhistoriska muséet.

Tim var helt hänförd av alla dessa olika djur, först var det lite skrämmande, men när jag fick förklarat att de inte var levande utan uppstoppade (förstod han nog inte) så frågade han miljoner gånger - Mamma vem har stoppat den björnen, vem har stoppat den fågeln, vem har stoppat den elefanten...osv.. :-)

Vi skulle ha fikat på NH men det visade sig att det var verkligen inget ställe för de som har någon form av allergi, det fanns ingenting för Tim att äta. De hade inte ens frukt. Glass med mjölk i, bröd med mjölk i, kakor och bullar med mjölk i.....lite sura blev vi allt!

Men men vi åkte spårvagnen tillbaka till Brunnsparken och där vi sedan gick in i Arkaden och åt en lite sen lunch på en Thai-restaurang, Tim åt nudlar och vårrullar och blev så gullad med (de som jobbade där var från Vietnam) :-)

När vi var mätta och belåtna tog vi oss en promenad upp till Kungsgatan, gick i några skoaffärer, jag köpte mig ett par nya stövlar. Gillar affären Nilson, där hittade jag dessa Replay stövlar/boots.

När stövlarna var inhandlade gick vi upp till Biopalatset och gick på premiär av filmen "Prinsessan Lillifee".

Prinsessan Lillifee är en oändligt söt och snäll prinsessfe som älskar sin skära gris Plutten för hans färg och som fnittrar förtjust när hon sprider sitt rosa glitterstoft över det mesta i landet Rosarike. Det mesta i filmen är rosa!! :-)

Jag "kollade insidan av ögonlocken" under en liten stund men blev ivrigt påhejad av Tim att - Mamma vakna!!!

När filmen var slut så tog vi en promenad tillbaka till centralen, men gjorde ett stopp på BR Leksaker, där Tim fick köpa några små djur som han hade sett på NH (där det då inte fanns något fint att köpa). Tim samlar ju som bekant på djur ifrån det tyska märket Schelich

Ett exempel på de vackra hästarna från Schelich

När vi var färdigshoppade så tog vi tåget hem och jag trodde faktiskt att Tim skulle somna, men icke då, han "höll låda" hela vägen hem. När vi kom till Stenungsund så gick vi in på Kvantum och handlade mat, Tim på sitt solskenshumör och sprang emellan hyllorna och hämtade de jag bad om!!!

Vi var hemma kl 20.00!!! Snacka om heldag!

Nu har vi biljetter till en annan teaterföreställning denna kommande fredag och igår så sa Tim att - Mamma vi skall ju gå på teater på fredag när Du är ledig, efteråt skall vi åka tåg till Göteborg!!! hmmm....va får dom allt ifrån *fniss*. Men på fredag blir det nog bara teater, kanske ett besök på biblioteket - vi får se!!

Ha en skön onsdag ALLA!
Kramisar
Mia





Hurra hurra.....

...HURRA!!!
För världens bästa pappa idag!!

Grattis på 48-årsdagen pappa -
massor med kramar från Felix och Tim

Ja grattis älskling på dagen - hoppas det blir "lugnt" på jobbet, vi syns ikväll
kramis Mia


Min lilla mormor

...skulle ha fyllt 98 år idag!!

Mormor Alice och mamma på Tims dop - 2006
Hon fick leva ett långt liv och blev hela 94 år gammal.
Hoppas att Du har det bra min älskade lilla mormor
Jag skickar Dig en liten blomma som stod så fint bakom huset idag

Saknar Dig såå mycket!!
Puss och kram
MiaFia


Längesedan...

Nu var det längesedan jag uppdaterade bloggen....sorry!
Dagarna går i ett och veckorna bara "springer iväg"...jösses snart e det jul igen :-(

Har skrivit ett litet längre inlägg som inte är klart ännu men kommer att "läggas ut" ikväll när jag kommer hem.

Men idag så tänkte jag bara skicka en liten tanke och "cyberkram" till min lilla farmor som gick bort alldeles för tidigt.
Farmor Stina skulle idag blivit 96 år gammal, men det är hela 27 år sedan hon dog. Hon blev bara 69 år gammal.

Skickar en stor bamsekram till Dig idag lilla farmor!
Kramis
Mia