Felix nya rum

Det är söndag eftermiddag, kl är 1700 och jag sitter just nu på X2000 till Stockholm.

Nu väntar 3 dagar i Brottmåls-utbildning, skall bli jättespännande och roligt. Alltid kul att lära sig nya saker.

Tänkte därför passa på att uppdatera bloggen lite, vet att jag förmodligen ligger lite efter - jag vet Ewa ;-)

I fredags på min lediga dag och även igår lördag spenderade jag tiden i Felix rum, det har ju inte blivit klart där. Så nu gjorde jag som After dark sjunger ....åh när vi tar saken i egna händer....

Fredagen röjde jag, plockade bort våningssängen, den har ju varit isärtagen ett tag och Felix har därför haft 2 sänger i sitt rum, kändes lite onödigt. Men våningssängen gick inte att ha ihopsatt pga snedtaket. Våningssägen placerades i Timpans rum, han blev jätteglad och tyckte att det var toppen. Han har ju haft en juniorsäng, och hade säkert klarat sig med den ett par år till. Men nu blev det så här istället.

Så är det någon som är i behov av en juniorsäng, vit, 70x170 med madrass (några år) men en helt ny bäddmadrass så går det bra att höra av sig, det är bara att komma att hämta!

Har inte hittat några bra bokhyllor och kom på att vi hade 2 lite lägre bokhyllor i källaren som vi har haft filmer i. Vem tittar på VHS idag?? De åkte ner i 2 flyttlådor och hyllorna de bar jag upp till andra våningen och Felix rum. Passade jättebra och vi fick in alla Felix's älskade böcker. Det märktes att han hade saknat dom för han har suttit hela lördagen och söndagen och bara bläddrat och läst :-)

Jag har ju under en tid letat efter skrivbord och en ny säng till Felix. Hittade det perfekta skrivbordet på IKEA. Så på fredagskvällen efter att vi hade käkat middag så stack jag och Micke till IKEA. Felix ville bestämt vara ensam hemma och passa sin lillebror, vi både jag och Micke hade väl lite betänkligheter men ok, han ville ju, de är ju 9 1/2 resp 5 1/2 år. Vi hade telefonkontakt med barnen under hela tiden, och det hade även mormor och morfar, de bor ju bara ett par minuter bort så hade det inte varit ok så hade de ju åkt dit - eller hur mamsen?!. Hela tiden tänker ni, ja vi åkte hemifrån 1830 och var hemma igen 2015!!! Snacka om turbotur till IKEA!!! :-). Pratade med Felix 3 gånger under tiden. Det var ok, men inte mer. Timpan hade somnat efter 5 minuter och då var det ju inte jättekul att vara själv...pussgurkan!

Vi köpte resårbotten, bäddmadrass, sängskydd, sängben, skrivbord, skrivbordslampa, skrivbordsstol och ett par krokar. Det var det som stod på listan och den gick INTE att frångå. Kunde inte titta på något annat nu när Micke var med.

Igår lördag så gjorde jag iordning och skruvade upp krokar och allt annat - det blev verkligen toppenbra. Och framför allt så är FELIX såååå nöjd!! Mamma sa han - det är inget småbarnsrum längre!!! Puss mammas älsklingskille!!!

Lite bilder ifrån rummet kommer här.

Klart att man skall ha pokémontapeter!!!

Inte helt lätt att möblera ett rum med snedtak. Tror att jag skall göra en liten
myshörna i det hörnet, med gosig madrass och ett gäng kuddar.

Tur att IKEA har en massa käcka förvaringslösningar, dessa kuber passade perfekt!

Tim myser lite i Felix's nya gosiga säng. Felix's medaljer fick en egen liten vägg!

Det som saknas i rummet nu är ju el/belysning. Än så länge har vi förlängningssladd med ström i. Men förhoppningsvis så kommer det väl ström - vore ju toppen iallafall :-)

Så sänglampa och vägglampa samt 2 st taklampor (till snedtak - bra tips på detta emottages tacksamt).

Nu skall jag gå och köpa mig en kaffe i bistron. Vi höres gott folk!

Ha en toppenvecka - det skall jag ha!

Kramisar
MiaFia


Uppdatering

Tänkte uppdatera bloggen lite - var ju ett litet tag sedan.

Den gångna veckan har spenderats enligt följande:

Söndagen 3/10: Jag åkte till IKEA för att köpa en ny garderobsstomme till sovrummet, kollade på internet och ringde även till kundtjänst innan jag åkte ner, det fanns 37 st!!

1 timme senare när jag var på plats på IKEA så var det TOMT :-( Fick tag på en jättesnäll och hjälpsam kille som kollade upp min "story". Mycket riktigt det FANNS 37 st - MEN på lagret 8 meter upp i luften. Och som han sa så tar det inte ner någonting under tiden som det finns folk i varuhuset, iofs mycket förståeligt, men jag blev ju lite halvsur. Killen var dock mycket hjälpsam och sa att han skulle göra något som de inte brukar göra, nämligen ställa undan en stomme åt mig så att jag kunde hämta den imorgon.

Åkte hem - tomhänt!!

Måndag 4/10: Jobbade och på vägen hem så stannade jag till på IKEA. Mycket riktigt så stod där ett paket till mig på en vagn. Jag vågade inte bara ta den utan frågade om hjälp. Fick träffa ytterligare en hjälpsam kille som bad mig att vänta 2 minuter så skulle han ordna så att någon kom och hjälpte mig. 1 minut senare kommer det en så supertrevlig och hjälpsam kille. Han ordnade så att jag fick gå före i den lååååånga kön som var. Följde med mig runt i varuhuset, gick med mig till "byten och återköp" där det väntade en överraskning. Jag fick reseersättning för 2 resor till IKEA!!! 3 matkuponger och 2 lådor med chokladbollar som "plåster på såren". Vilken pärla!!!

Tisdag 5/10 och Onsdag 6/10 : Jobbade som vanligt

Torsdag 7/10: Idag hade vi kick-off på jobbet. Vi började med frukostmingel uppe i matsalen. Därefter hade vi "jobb". Vi diskuterade vad som varit bra och mindre bra efter sammanslagningen och flytten till det "nya huset". Jag kunde väl inte bidra med jättemycket direkt eftersom jag började den 1 juni. Men det var ändå trevligt.

Lunch åt vi på Ullevi's restaurang. Därefter gick vi samlad trupp till "Storan". Vi samlades på baksidan och blev uppdelade i olika lag. Sedan var det dags för "skattjakt". Vi vandrade avenyn upp och ner och letade efter ledtrådar lite överallt. Allt ifrån "läppstiftet" vid Lilla bommen till stadsbiblioteket längts upp på avenyn. Det blev en härlig dag ute i solskenet.

Tillbaka till jobbet där vi fick en god middag uppe i matsalen. Kvällen avslutades med "Singstar". Ni som känner mig vet ju att jag tycker detta är superkul, med folk man känner!!! Sedan att man sjunger "hellre än bra" är ju en annan sak. Dessutom så var jag ju helt ny på denna avdelningen, jobbat i knappt 2 månader. Själv drack jag ramlösa medans alla andra drack vin!!! Kan väl inte säga att detta bättrade på självkänslan direkt. Men sjöng gjorde jag och fick högst poäng!! *fniss*, kan det bero på att jag var nykter??!!!

Fredag 8/10: Detta var egentligen min lediga dag, men det var så mycket "sjukbortfall" på jobbet så jag fick åka in och jobba, Timpan fick följa med och han tyckte detta var såååå roligt. Han fick stämpla in all post, öppna kuvert och sortera!! Dessutom hade vi med oss kritor, block och nintendo. Han var lite blyg i början med det försvann snabbt, på slutet så gick han runt själv i korridorerna och pratade och morsade på folk :-)

Lördag 9/10 och söndag 10/10: Städade och röjde, skruvade garderob och diverse hyllor och krokar. Felix var på kalas hos en klasskompis och jag och Timpan bakade banankaka. Mormor och morfar kom på besök och spelade lite kort med "korthajen" Tim. Oj vad lycklig han är när han får spela kort - vad månne det bliva av honom??

Idag är det återigen måndag och jag skall på Årsmöte i skolrådet ikväll. Hoppas på större uppslutning av föräldrarna gentemot förra året, då var det totalt 7 föräldrar, SKANDAL tycker jag med tanke på att det är 170 elever och de flesta har 2 föräldrar, så 7 föräldrar av 340!!! Vi får väl se hur det blir ikväll!

Ha en riktigt skön vecka!

Höstkramar
Mia


det är tur att man inte jobbar natt....

...för jag hade aldrig pallat med detta!

Jag som hade hoppats vara på plats på jobbet idag, tyvärr så blev det inte så.

Däremot fick jag en helnatt på Östra sjukhuset. Tim vaknade ungefär när jag skulle lägga mig igår kväll och hade så ont i magen att han grät. Det höll i sig och när kl var 02 - utan att ha fått ett uns sömn så "drog jag till östra" usch va jag led med honom. Fick bara väckt Micke lite lätt för att meddela att vi åkte iväg, någon var ju tvungen att vara hemma med Felix. Micke stackarn var så orolig för att jag skulle åka själv, utan att ha sovit. Men just då så var jag ju ändå rätt pigg. Hade ju inte hunnit somna, hade jag sovit en stund så hade det nog varit värre.

När vi kom fram till Östra så fick vi vänta till kl var 06 innan vi fick vi träffa en läkare, sedan gick det fort, röntgen mm träffa ny läkare som efter att ha sett på röntgenplåtarna konstaterade att Tim (trots att han gått på toa varje dag) var helt förstoppad...stackars mammas lilla älskling.

Vi var väl hemma vid 8-tiden och då blev det "raka vägen i säng - utan att passera GÅ" :-) Har nu sovit i drygt 2 timmar och kan väl inte säga att jag är pigg - känner mig som ett "utsketet äpple", så jag är banne mig glad att jag inte jobbar natt...det hade jag aldrig "pallat med". Nej det får bli en "slappardag" idag! Det är tur att det finns dvd. Tim har sett på film under tiden jag har slumrat. Han hade ju sovit i drygt 4,5 timme innan han vaknade och var ledsen. Sedan sov han hela vägen ner till stan, ytterligare 3 timmar i mitt knä medans vi satt i väntrummet och sedan sov han nästan hela vägen hem till Tjörn. Så han hade ingen som helst lust att sova när vi kom hem.

Tim har precis ringt till farmor som kommer och hämtar honom i ett par timmar. Då kanske jag kan "slumra" en stund till.

Kram och ha en förträfflig fredag!
Mia