Jul på Liseberg

Idag söndag, den 27 november, så var vi återigen på "Jul på Liseberg". Alla andra år så har det varit jättefint med mycket snö och kallt. I år var det bara kallt. Trots att termometern visade 10 plusgrader så var det kallt i vinden och riktigt "rugg-uggle-väder" :-)

En liten parantes - Innan vi åkte ner till Liseberg så var Felix och Tilde ute och lekte lite på gräsmattan här hemma. In kommer Tilde efter 5 minuter och har bränt sig, hör och häpna, på en bränn-nässla!! I slutet på november, det är ju inte riktigt så att man vill tro att det är sant, men så är det. Men det gick över med lite aloevera-gel.

Nu åter till Liseberg. Vi åkte, vi = Micke, Felix, Tim, Tilde, Anton, Oscar, Pyret, Hasse och jag. Vi hade jättetrevligt med mycket mycket åkning, barnen fick verkligen valuta för sina åkpass. Det var nästan inget folk, inga köer någonstans, inte ens inne på Tyrolen där vi sedan käkade middag.

Nedan följer en liten fotokavalkad ifrån eftermiddagen!!!
julliseberg16
GOA TILDE!!!
julliseberg15
FELIX OCH TILDE I KÖN TILL RADIOBILARNA
julliseberg14julliseberg13
HASSE, MICKE OCH PYRET
julliseberg11
TILDE OCH FELIX I "GRODAN" - KOLLA IN SMILEN!!!
julliseberg10
UNDRAR JUST HUR STOR ELRÄKNING LISEBERG HAR UNDER DEN HÄR TIDEN?!
julliseberg9
SÅ HAR DÅ TIM ÄNTLIGEN VAKNAT!! HAN SOV I FLERA TIMMAR
julliseberg8
FELIX OCH TILDE I SAGOSLOTTET FÖR FJÄRDE GÅNGEN!!!
julliseberg7
MICKE OCH MIA
julliseberg6
TILDE OCH FELIX I LILLA BERGBANAN - TROR ATT DE ÅKTE DEN ÅTTA GÅNGER!!! JA NI LÄSTE RÄTT GOTT FOLK!!! :-) OCH DÅ VAR DET ÄNDÅ INTE BARA DE TVÅ VANLIGA VARVEN UTAN ETT PAR AV GÅNGERNA FICK DE ÅKA 5 VARV!!!
julliseberg5
OSCAR OCH ANTON I DENSAMMA
julliseberg4
TIM UTE PÅ PROMENAD - EN ENDA KARUSELL ÅKTE HAN
julliseberg3
PYRET HADE LITE MYCKET ATT BÄRA - ALLA VINSTER - SOMLIGA HAR TUR!!!
julliseberg2
TVÅ ÄNGLAR IBLAND GRANARNA!!!
julliseberg1
VÅRA GOINGAR!!! SOM VERKLIGEN VAR TVÅ SMÅ ÄNGLAR HELA EFTERMIDDAGEN/KVÄLLEN!

Nu längtar vi faktiskt bara efter lite snö. Fast först så skall vi ju faktiskt till sooooolen på semester!!

Kram och ha en riktigt bra vecka!
Mia

Lotta 40 år!

Idag fredagen den 24 november, fyller min bästa vän och barnens gudmor, Lotta, 40 år!
Kan inte fatta detta......vi som är sååååå unga??!!!!

Har känt Lotta sedan jag var 6 år och vi har gjort mycket bus ihop. Gick i samma klass i grundskolan. Var på språkresa i England under sommarlovet mellan 8:an och 9:an. Gymnasiet gick vi dock ej tillsammans. Jag gick på Nösnäs och Lotta gick i Kungälv. För 20 år sedan, hösten 1986 till våren 1987 var vi i San Franscisco som au-pairer, vilken tid!!!

Felix tycker det är toppen med Lotta - hon är ju sjuksköterska - och kan ju fixa nästan allt .....eller hur mamma!!! Sedan att hon har en sambo som "Tok-Jerker" gör ju att allt bara får pluspoäng :-) .

Barnen Annie och Tilde är ju nästan som mina "systror" säger Felix.....hmm....låtsas-systrar säger jag då....nej Annie är ju nästan min storasyster och Tilde är ju min lillasyster. Nu hör ju det till saken att Tilde då bara är 2 veckor yngre än Felix :-)

Grattis gumman och hoppas att du har haft en underbart bra helg i xxx, tillsammans med Jerker och barnen.
lotta och barnen

Kram så hörs vi på måndag!
Mia, Micke, Felix och Tim

Första stegen....

....kom idag när vi var på babyrytmiken. Tim GICK SJÄLV - hela 6 steg - innan han kom på att jag hade släppt taget! :-) Som ni ser så ser han både lite förvånad och glad ut!!!
tim3
Så nu hoppas vi att rädslan släpper och att han börjar "knata på" själv så mycket som möjligt. Det vore ju kul om han gick ordentligt innan vi åker iväg på semestern. Inte så kul att "hoppa fram på rumpan" i sanden kanske !!!

Kram
Mia

Bröderna Bus

axel3

Idag var Felix inte riktigt på topp - kände av sin förkylningsastma och vi hade ingen medicin hemma. Så han fick stanna hemma ifrån dagis och var istället med på babyrytmiken. Efter den var slut så åkte vi in till biblioteket och lånade lite nya böcker om hajar, valar, ormar, dinosaurier mm.....*suck*...tänk om man ändå fick läsa en "vanlig bok" och inte massa faktaböcker :-)

Ha en fortsatt bra måndag,
Kramisar
Mia

Axel's dop!

Så har vi då varit på dop. Idag döptes mitt "färskaste" kusinbarn Axel. Han var så duktig i kyrkan, snäll och nöjd! :-)
axel1
Mikael, Filip, Annika, Axel och prästen.

Efteråt åkte vi hem till M och A för förtäring, smaskens! Barnen lekte och hade det jättekul.
axel2
Lilla Linnéa sjöng för full hals, hon hade hittat Filips "Emilmössa" så det var mest Emil för hela slanten. Så otroligt charmg och väldigt duktig för att bara vara 2, 5 år. Pippi var idolen. Hon var lika stark som Pippi om inte starkare - för jag kan bjotta nej dig mojmoj sa hon när jag stod och pratade med min faster. Så för att reda ut släktbegreppen så är - som ni förstår - Linnéas mormor alltså min faster.

Så skulle vi då försöka att få alla kusinbarnen på samma bild - vilket inte var helt lätt!!!
Filip och Felix hade fullt sjå med att hålla de två mindre - Linnea och Tim - på plats i soffan :-)
axel6
Linnéa, Filip, Felix och Tim - sitta still i soffan måste vi det ??!!
axel4
Lille Axel slumrade en stund på mamma Annikas axel ..... MEN till slut
så fick vi alla barnen på samma bild.
axel5
Tim och Felix, Axel och storebror Filip samt lilla Linnéa - Vilka charmtroll!!!

Imorgon är det måndag igen - daxs för dagis för Felix och Babyrytmik för Tim och mig.

Sov gott!
Kram
Mia


Borås

I helgen så var vi i Borås. Felix hade önskat att få gå på djurparken någon dag nu när han var ledig ifrån dagis, och eftersom Micke jobbade i veckan så fick det bli på helgen.

Vi bokade in oss på Scandic Plaza i Borås. På lördagen när vi kom dit så var vi på djurparken, vädret var väl inte det bästa när vi parkerade men så fort vi gick in i parken så lättade molnen och det sprack upp. Vi hade med oss picknick till "Fikafreaken" Felix - ja till oss andra med naturligtvis.
borås6
Felix vid favoritstället i djurparken - DINOSAURIERNA
borås5
Jag och Felix i solskenet
borås4
Tim
borås3
Micke, Tim och Felix
borås2
Vi hade världens tur för vi kom till Lo-djuren precis när de skulle få mat. Tim tyckte att detta var toppen!
borås1
Lo-djuren var några av alla de många djur som vi fick se.

Väl tillbaka på hotellet så badade vi badkar......med mycket bubblor :-). Sist när vi bodde på hotell så fick vi ju inget badkar till Mickes stora besvikelse, så detta hade jag dubbelkollat innan vi stack. På kvällen käkade vi nere i restaurangen på hotellet. Som ni alla vet så var det ju denna helgen det var SM-final i fotboll, så vi hade en del Djurgårdssupportrar på vårt hotell. Fast det är ju skandal hur vissa beter sig, vuxna karlar som bär sig åt som riktiga "svin"...*suck*. Men men kvällen avlöpte väl för vår del och Felix fick 2 nya kompisar i lekrummet. Han var såååå lycklig.

Tim, Felix och jag vaknade på söndagen med världens förkylning. Tim hade lite feber och det hade nog även jag. Vi kunde ju inte gärna säga till Felix att vi inte skulle åka till Äventyrsbadet. Så efter frukosten så bar det av till Borås Stadsparksbad. Vilket ställe!!! Hit åker vi gärna igen.

Micke och Felix badade i nästan 3 timmar. Så i bilen hem var Felix rätt så "mör" :-)

Felix hade iallafall en toppenhelg (ja vi andra med naturligtvis) men denna helgen var ju Felix's helg!!
Mamma sa han i morse - jag gillar att bo på hotell!!!  hmm.....ja vem gör inte det :-)

Idag måndag har jag och Tim bara varit inne och kurerat våra förkylningar och feberhistorier. Vi hoppas på bättring imorgon. Herregud jag har ju bara varit frisk i dryga 2 veckor!!! *suck*.

Ha en bra vecka,
Kram från en mycket förkyld Mia

Första snön

Igår föll den första snön här på Tjörn. Från att dagen innan ha varit +14 grader och sol till -2,5 grad och riktigt busväder, halka och isande vind.

Fick inte tagit något kort igår, men idag gick jag ut med kameran och tog kort på Felix lilla jordgubbsodling. Vi har haft kanonväder idag, sol, nästan vindstilla och -1,5 grader.

Just det.....jordgubbarna växer fortfarande!!!!
snö1

Nu på eftermiddagen har vi, Felix och jag, varit på bio i Stenungsund. Vi såg på "Andra sidan häcken". Den var riktigt rolig, fast Felix gillade INTE början, då ville han gärna gå.....det var lite hemskt :-)

Imorgon åker vi en sväng till Göteborg, skall vaccinera Tim. Han behöver ju Twinrix innan vi sticker till Thailand.

Sov gott!
/Mia