bilder ifrån snökaoset som varit

Tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder ifrån snökaoset som väntade oss när vi kom hem ifrån Sälen i måndags. Denna veckan har Micke inte gjort annat än att skotta... :-) Och snöat har det gjort - VARJE DAG hela veckan, förutom igår lördag och idag söndag!!!

Förhoppningsvis så blir det ingen mer snö i år, men om man läser nyheterna och ser på vädret på TV så inväntas ett nytt snöoväder ifrån Europa inom de närmaste dagarna...vilket jag hoppas är en enda stor lögn!!! Orkar inte med mer snö nu, enough is enough!!!

så här såg det ut när vi kom hem på måndag kväll!!

Micke uppe på det som skall bli vår fina "groggveranda"

inte lätt när det är halt på taket....

ajabaja....stanna på stegen!! - det gjorde han inte som ni säkert
förstår - utan åkte så käckt och fint ned för taket - ända ner till marken!

där låååångt under snön finns poolen

snö, snö, ännu mera snööööö....

när kvällen närmade sig tyckte Micke att vi kanske skulle se hur
det stod till i "lillhuset" och skottade sig en liten gång dit bort!

Men som sagt nu hoppas vi INTE på mer snö - hur mycket jag än älskar vinter och snö så tycker jag att det är mer än bra nu. Nu är det mars och våren skall snart göra sitt intåg...hoppas vi!

Ha en bra måndag!
Kram till er alla
Miafia


det värsta med....

....det här jäkla skitvädret - nu menar jag inte snön, utan grejen att det nu har börjat regna och luftfuktigheten närmar sig 100 % - är att Tim blir så kass i luftrören, astman slår till som ett hammarslag och natten har inte varit speciellt rolig. Han sov bredvid mig så att jag kunde sitta upp med honom i knät. Till saken hör att han somnade nog inte förrän vid 23-tiden och när kl var 02 så var det "kört". Trots medicin så hostade han hela tiden, men trött som han var lillskrutten så sov han ju trots att han hostade, annat var det med mamman :-)

Nu sitter grabbarna Karlsson (Felix, Tim och Micke) och spelar kinaschack i köket och jag ligger i sängen och "läser" aftonbladet och expressen :-)

Lite får man väl unna sig när man har namnsdag:

GRATTIS alla mina namne på Maria-dagen!!! (och ja även en liten tanke går till lilla mormor som tyvärr inte finns med hos här på jorden, hon glömde aldrig en namnsdag:-) saknar dig mormor!).


På tisdag är det dags att hämta svärföräldrarna på Landvetter, de har varit i Thailand sedan i början på januari!!!

Det är bara att hoppas att väglaget blir bättre, nu när det har varit plusgrader och snön har börjat smälta så är det ju bedrövligt. Igår kväll när vi gick hem ifrån Fredrik, Ulrika och Nea så var det isgata på vårt område. Det hade frusit på och var 3 minusgrader....

Ha en bra söndag alla!
Kramisar
Mia

snökaos

idag skulle vi åkt hem, men här är sådant snökaos så jag vet inte när jag såg det sist....aldrig tror jag.....vi bestämde oss därför för att stanna kvar här i Sälen.

Lotta och Jerker och barnen skulle komma idag och vi bestämde oss för att invänta dem. När vi pratades vid imorse vid 9-tiden så var det snökaos hemma på Tjörn. Det hade nog kommit ca 50 cm snö trodde dom!!! De var osäkra på om de skulle våga sig ut på vägarna. Men när vi pratades vid vid 12tiden så hade de bestämt sig, de skulle ge det ett försök.

Vi städade iaf och packade, plockade ut alla våra pinaler till gästhuset. Tog en fika och sedan bestämde vi oss för att åka till Experium på Lindvallen. Vi kollade runt lite och barnen ville leka i leklandet. Vi lämnade barnen där i en timme och gick upp till sportbaren där vi tog en latte och ett glas vin (Micke tog latten - men det förstod ni väl :-) )

På vägen till Experium drog vi upp en dansk tjej ur diket - blankslitna sommardäck!!! Hej och hå!! och på vägen hem drog vi upp ytterligare en dansk med lika slitna sommardäck!! Herregud de måste väl förstå att man måste ha vinterdäck när man åker till fjällls!!

När vi var klara där vid 17-tiden så åkte vi upp till Sälfjällstorget och "Handlaren" och köpte lite kött mm. Tim ville inte ha kött utan - Mamma jag VILL ha fisk. Vilken tur att Lisa Elmqvist låg vägg ivägg då. Gick in där och köpte lite lax till Timpan (herregud va de kan ta betalt, en liten tunn laxbit att steka, ca 2 cm tjock, och en tunn liten skiva rökt lax - 80 kronor!!! men de e han värd den lille prinsen) sedan åkte vi hem och "brassade käk". Micke skottade åter igen - 3:e gången idag och det märktes inte ens. Det har varit mycket dåligt med skottningen på vägar och parkering den här veckan. Vi har bara sett till "skottarn" en enda gång!! Skärpning Gubbmyren! :-)

Ikväll har vi sett på Melodifestivalen och som vanligt så kunde ju jag tippa alla 5 som gick vidare. Och sedermera även vilka 2 som gick till final respektive andra chansen - jösses, kan man sin Melodifestival eller kan man *fniss*

Nu är kl 2315 och vi väntar på Jerker och Lotta. Fick precis ett sms att de snart var i Malung. Kan tänka mig att de har haft en jobbig resa hit. Tror att de startade strax efter 12. Därefter vid 14-tiden så fick de vända, det var i Brålanda, vägen var helt avstängd. Tror att de sedan körde via Mariestad och Filipstad.

Nu e de hockey på TV och det står 4-4 mellan Norge och Schweitz!! Go Norge go Norge!!!

Några bilder ifrån leklandet:







Tack snälla Andreas och Anton för att ni åkte hem och skottade hos oss idag!!!

Jaha - nu förlorade Norge i hockeyn, och Sveriges damer ligger under med 0-1 mot Ryssland i curlingen!

Ha en fortsatt bra lördagskväll ALLA!!
Kramisar
MiaFia



lite mer bilder ifrån Sälen..

...kommer här. Idag torsdag har vi varit i backen, eller rättare sagt Micke och Felix åkte i backen, fast först tog vi en fika på "faster Majkens". Tim somnade när vi var på väg till bilen....så det var bara att softa och ta det lugnt i en timme tills han vaknade igen. Därefter mötte vi upp Micke och Felix i värmestugan och drack lite varm choklad.

Här kommer jag mamma - och min nya hjälm e såååå skön!

Tim är lika snabb varje gång med att få av sig overall, mössa och kängor :-)

Efter en kort paus stack grabbarna ut i backen igen och jag och Tim åkte lite pulka. Snöandet tog i mer och mer så vi bestämde oss för att gå in....på afterskin ;-) Partypatrullen spelade och det var ett väldans drag!

Felix och Micke på väg upp i Express 303

det är tur att Felix har gula kläder på sig så han syns i snöandet!

Timpan och jag tog pulkan

snart dags för afterski :-)

Partypatrullen ifrån Stenungsund var på plats i Lindvallens Wärdhus
VILKET DRAG!!

Vi fick låna hörselkåpor i baren!

När vi kom hem så ville Felix åka lite längdskidor, så jag var med honom
en stund uppe i spåret som går precis utanför huset. Han åkte fram
och tillbaka fram och tillbaka - superkul!

Kolla här mamma - här kommer jag!

Vasaloppet nästa :-)

HURRA VA JAG E BRA!!!

På kvällen käkade vi middag och bara myste. Alla grabbarna Karlsson somnade tidigt,
och jag försökte att ladda upp bilder hit till bloggen, utan något större reslutat.
Vet inte varför det gick så trögt, lyckades bara få upp 1 bild på 1,5 timme.
Så därför så har inte inlägget lagts upp förrän nu idag, då gick det på ett
litet kick att ladda upp alla bilderna.

Nu har Micke precis kommit hem ifrån apoteket, han har köpt Voltaren och Alvedon till mig.
Vaknade i morse och kunde knappt röra mig, högra skulderbladet och nacken var hårt och stelt.

Strax blir det lunch - "leftovers". Ris och korv stroganoff samt potatis och kallops.

Därefter blir det nog att gå ut lite i snöandet. Nu har det snöat nästan upphörligt sedan i tisdags :-) och dessemellan så tittar solen fram små stunder.
Barnen tycker iallafall att det är toppen och är just nu ute och bygger på sin snögrotta!!!

Kram och ha en riktigt skön fredag :-)
Mia




Snö, snö och ännu mera snö...

vi hade inte riktigt sådan tur som vi hade hoppats på....vad gäller vädret alltså :-)
De senaste 2 åren har vi haft superväder, strålande solsken och kallt! Denna veckan började iofs väldigt bra med 2 dagar strålande solsken och perfekt före i backarna. De efterföljande 2 dagarna har det SNÖAT!! Och jag kan säga att det gör det fortfarande...men det är riktigt vackert!

Men men vi e ju änna vana vid snöandet vid det här laget - vilken vinter vi har haft/har!! :-) Jag älskar snön, men börjar änna känna en viss mättnad nu.

Igår åkte jag och Tim längdskidor, eller som Tim sa plattskidor! Vi åkte här nere på myren. Fast först körde vi Felix och Micke till backen. Där "racade" dom 2 i dryga 4 timmar. Jag var och hämtade dom vid 1630 när liften stängde och då var både Micke och Felix helt slutkörda. Felix vill ju helst bara köra i skogen och nu när det är så mycket snö så är det ju inte så mycket mellanrum mellan backen och grenarna. Micke fick köra "limbo" sa han!!

Jo just det, på morgonen stack vi ner till Transtrand och köpte en ny overall till Tim. Vilken outlet affär de hade, och vilka härliga och fina skidkläder. Vi passade även på att köpa en ny fin hjälm till Felix. En jättefin som jag var tvungen att googla på först, ville se om den var bra och godkänd (det var den). Vi betalade 380 kr för den, ordinarie pris 1.295 kr!!!

Idag tänkte jag och Felix åka lite "plattskidor". Då får jag väl åka mer än igår, då var det ju mest en lugn och stillsam promenad på skidorna tillsammans med Timpan ;-)

Micke och Tim stannar väl här och leker i snön eller åker lite pulka.

Hoppas att ni inte "snöar inne" hemma.

Kramisar
Mia

Têt - Gott Nytt Vietnamesiskt År - Tigerns År 2010...

... firar vi i Sälen med underbart solsken och ca 2 minusgrader! WOW

Resan upp igår gick ok - vi hade kört exakt 10 mil när första
- mamma när e vi framme kom!! Sedan fortsatte väl Tim att fråga detta
ungefär 1 gång var 10 minut.....men så strax norr om Stöllet så somnade han!
Felix satt djup försjunken i en film, men slumrade lite då och då.

Vi var väl uppe vid 22-tiden, och ni som känner mig tänker väl
- men herregud hur gick detta - ingen Melodifestival. Mia har ju bara
missat en enda, 1987 när hon var i San Francisco!!! :-)
Men det finns ju radio, så Micke fick snällt lyssna på P3 de sista 2
timmarna på resan, jösses ja jag hade ju lyssnat på sportradion i 4 timmar!!!

Så imorse käkade vi frukost och så efter det en liten repris på Melodifestivalen på TV naturligtvis,
därefter åkte vi till Lindvallen för att hämta våra "låneskidor", ja barnens alltså.
Micke har ju egna skidor och själv åker jag "väldigt billigt". Åker på mammas skidor som hon själv knappt har utnyttjat! Tack snälla mamsen :-)

Tim var väldigt imponerad av att hans skidor på hade eldsflammor!
Vi passade även på att låna längdåkningsskidor till Felix eftersom han tyckte att det var jättekul att åka detta.
Han fick ju låna Tildes skidor på jullovet när vi var ute på isen och åkte skidor.

Så det blir väl jag som får dra på mig längdåkningsskidor och åka lite med barnen, Har inte åkt
på "platten" sedan 1988! Jag frågade Micke om han ville prova, men fick svaret att
- näää jag välter väl då ;-)

Micke har införskaffat mobilt bredband på sin dator så lite skall vi väl kunna surfa här uppe.
Känns lite lyxigt, annars har vi ju uppdaterat bloggen när vi kommit hem till Tjörn igen.

Nedan följer lite bilder ifrån dagens strapatser!

Hej då mamma - jag sticker nu! Ända upp till toppen!

Micke och Tim körde lite pulka i början

Full fart framåt ... Se upp i backen!

även Tim ville pröva skidorna, det fick bli "bandet" eftersom
inte jag hade några skidor med mig till backen idag.

LUNCH - Nu blir det grillad korv och bröd i backen. Härligt när
det finns grillar uppställda lite varstans i backarna.

Tim lekte i snön, men efter ett tag så gick solen ned och han
ville INTE ta på sig skidhjälmen (mössan låg ju kvar i bilen)
så det fick bli en bandana....

Mammas SÖTNOS!!!

Nu blir det snart middag, jag hade gjort vietnamesiska vårrullar, men hade glömt
att ta ur dessa ur frysen så vi får ta det som lunch imorgon.

Istället blir det kyckling, klyftpotatis och lite andra rotfrukter i ugn,
får väl ta och fixa lite sås också till "såsomanen" Felix!!!

Ha en fortsatt bra ALLA HJÄRTANS DAG samt Têt

Kramisar från Sälen
Mia


det kom ett mail från Jerker...

...med följande lilla historia, tack vännen - you made my day :-)

Ingemar och hans fru bor I Östersund. En vintermorgon när de åt frukost hörde
de nyhetsuppläsaren på lokalradion säga:
-"Vi kommer att få 8-10 cm snö idag. Vi vill därför att ni parkerar er bil på
den sida av gatan som har jämna husnummer, så att snöplogen kan komma fram."
Varpå Ingemars fru går ut och flyttar bilen.

En vecka senare, när de än en gång äter frukost, hör de följande meddelande på
nyheterna:
 
 -"Vi väntar in ett nytt snöoväder idag, och räknar med snömängder på ca 15-20
cm. Snöröjarna är tacksamma om ni parkerar bilen på den sida av gatan som har
udda husnummer, så att snöplogen kommer fram."
Ingemars fru går lydigt ut och parkerar bilen på den sida vägen som
nyhetsuppläsarna nämnde.

Nästa vecka utspelas samma scenario ännu en gång. Nyhetsuppläsaren meddelar att
det väntas mer snö.
- "Vi räknar med 14-16 cm snö idag, vi vill därför be alla att parkera era
bilar på den...."
Då försvinner strömmen och radion tystnar. Ingemars fru blir mycket upprörd,
och med ett bekymrat ansiktsuttryck säger hon till sin man:
- "Älskling, jag vet inte vad jag ska ta mig till. På vilken sida av gatan ska
jag nu parkera bilen? Du vet, så att snöplogen kommer fram."

Med den kärlek och förståelse I rösten, som alla män som är gifta med blondiner
alltid har, säger Ingemar:
-"Men älskling, kan vi inte låta bilen stå kvar i garaget i dag?"


106 år...

... skulle morfar Anders ha blivit idag om han hade levt!!! Jösses vad tiden går. Men han levde iaf ett lååångt liv, han dog 1989 så han blev iallafall 85 år gammal, det är inte dåligt det!!

Idag skiner solen och det är 6 minus och strålande sol!

Jag skall alldeles strax köra iväg Felix för sin första träning på FUNKY KIDZ!!!

Mamma - jag skall bli nästa Michael Jackson förstår du!!!! YES go Felix, go Felix!!! :-)

I eftermiddag har jag som "den fantasiskt snälla storasyster jag är" :-) bjudit hem lillebror och brorson på middag.
Stackars Jan som igår var iväg till Kungälv för att få ta bort sin gipsskena ifrån armen, blev istället helgipsad!!
En god nyhet var istället att Linus INTE hade brutit näsan, det var bara en rejäl smäll!

Ha en riktigt bra dag i solen!

Kramisar
Mia

inget för er som ogillar svordomar

fan, helvete, jävla skit...hmmm..ja det var väl de fulaste jag kunde! Skulle behöva många fler idag känns det som.

Förra veckan så var jag ju på återbesök på Ua. De hittade en ny fläck som de tog bort med en gång. De skulle skicka den på analys och höra av sig till mig. Förra gången så ringde de ju efter 4 dagar och eftersom dagarna gick och jag inget hörde så kändes det rätt bra, men så i förrgår ringde dom. Även denna fläcken var Malignt! FAAAN! Då kom tårarna igen.

Så igår, torsdag, var jag på återbesök och skulle prata med läkaren för hur de skulle gå vidare med behandlingen. Läkaren är en helt underbar kvinna och vi pratade i över 1,5 timme. Kändes bättre när jag gick därifrån. Men som sagt, ny operation blir det.

Men jag frågade då om vi kunde vänta 2 veckor. Sportlovet är ju v7 för oss och vi hade planerat att åka till Sälen. De sa att en en vecka hit eller dit inte skulle göra någon skillnad så det var ok. Så nu måste jag ta tag i att prata med arbetsförmedlingen och a-kassan om att jag är sjukskriven (för det blev jag direkt, läkaren sa att Maria - du måste "läka dig själv" först och främst och detta gäller även själen, så klok kvinna).

Det är förmodligen inga problem med arbetsförmedlingen och heller inte a-kassan, men sedan får vi se vad idioterna på försäkringskassan säger. I somras fick jag inga pengar för de tyckte inte man behövde vara sjukskriven efter en operation och definitivt inte bara för att det var "lite hudcancer"!! Ni fattar - de som jobbar på försäkringskassan är riktiga jävla puckon.

Ibland måste man bara "spy lite galla". Hoppas att ni inte fick allt för ont i ögonen!

Lovar att ALDRIG mer skriva några "fula ord" i bloggen. :-)

Ha en bra fredag, alla!
Kram
Mia