Golfskola

Denna veckan, tisdag-torsdag, så har Felix och hans kusin Linus gått i golfskola ute på Tjörns GK.
Mormor och morfar har hämtat Felix här hemma och kört honom och varit med ute på banan.

Första dagen var det spännande med de nya kompisarna och "fröken" som Felix kallade henne. De fick själva presentera sig mm. Det roligaste hade varit när de fick gå ut och plocka upp alla bollar som de hade skjutit iväg :-)

Igår när jag frågade vad de hade gjort så fick jag svaret - kollat efter grodor!!! Ja på TGK finns det mycket grodor! :-) Ja men golfen då - ja det var väl bra svarade Felix!

Idag - sista dagen - åkte jag och Tim ut och tittade på lite. Och tänka sig idag så hade ALLT varit lika roligt, stå på driving ranchen samt att putta! Eller som Felix säger - skjuta försiktigt med den platta klubban!!!

Lite bilder ifrån idag bifogas!
73944-525
Min bror Jan, Tim och min mamma Birgitta
73944-524
Felix "tar i för kung och fosterland"!
73944-526
Pron samt barngruppen med Felix i spetsen
73944-527
"Grabbarn Grus" dvs kusin Linus och Felix övar puttar!
73944-528
Diplom, klistermärke samt en pin fick de efter kursens slut.

Själv så slog jag lite bollar på driving ranchen. Undrar just om jag kommer att ha träningsvärk imorgon, det är ju nästan precis 6 år sedan jag höll i en klubba. "Lade ju golfen på hyllan" när vi åkte till Vietnam och hämtade Felix i juli 2001! Men jag måste erkänna att det var KUL!!! Får väl ta upp detta igen sedan när Tim är lite större.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Mia

Midsommarafton...

...regnade nästan bort. Vilken tur att vi håller på att bygga ut :-) Vi satt under taket i nybygget och hade det jätteskönt, varmt och mysigt!!!

Familjerna Ryde och Jonsson var som vanligt "stående inslag" i midsommarfirandet. Skulle nog kännas oerhört konstigt om de inte var med. Vi har ALLTID lika trevligt när vi träffas.

Istället för att som avslutning på middagen äta jordgubbar och vaniljglass så blev det jordgubbar och hemmagjord glasstårta. Den var sååå supersmaskig och när jag gjorde den så tänkte jag - det är ju synd att slänga för det kommer ju att bli såå mycket över......hmmm....så fel jag hade.....inte en endaste smula blev det över !!! Så den måste ha varit god!
73944-521

Hoppas att ni fick en trevlig helg på sjön sedan familjen J.

Själv så tillbringade jag resterande helg med att olja in de nya utemöblerna. De blev så jättefina.

Ha en riktigt skön vecka!
Kramisar
Mia

Sommarhälsning

Vi vill med denna bilden passa på att önska er ALLA en riktigt skön och solig midsommar!
73944-519
Kram från ett regnigt Tjörn *suck*
/Mia

Tim's 2-årskalas!

I helgen hade vi 2-årskalas för Tim. Tyvärr så var inte vädergudarna på vår sida, så som de var förra året när vi hade kanonväder, utan vi fick sitta inomhus, men det gick ju bra det med.

Det var mormor, morfar, farmor, farfar, "gudmor" Lotta, Tilde, "gammelfaster" Anki (som Felix brukar säga, alltså är det min faster) och så farbror Martin, min kusin Annika och hennes dotter Linnéa samt Tim's och Felix's kusin Linus. Linus mamma och pappa, dvs min bror och hans fru var och tittade på "Mamma Mia". Senare på kvällen dök också "gudfar" Jerker upp, han hade jobbat hela låååånga lördagen.
73944-504
Kalasbordet med den obligatoriska Vietnam/Svenska flaggan!
73944-503
Tim får hjälp av farmor Ann-Christin att öppna paketet ifrån Linnéa som
står i bakgrunden och tittar på. Som ni ser så har hon fått förtroendet att
hålla i Tims käraste ägodel - KANINEN!!!
73944-505
Stort jubel - nästa paket - en Teletubbies DVD!!!
73944-506
Micke och min pappa grillar fläskfilé...mums!
73944-514
Lotta "hugger in" på maten, tillsammans med Martin, Anki och morfar.
Menyn gick i italienska tecken:
Grillad fläskfilé
Italiensk pastasallad med basilikadressing
Italiensk potatis- och baconsallad med hasselnötsolja
Grönsallad
Foccaia med zucchini och tomat
Hemmagjord salsa - kanske inte direkt italiensk men "mumma"
Kall hemmagjord pestosås
Samt som vanligt de de "små som inte ville käka" - varm korv med bröd
73944-507
Felix hade dukat till Linus, Tilde och sig vid soffbordet, det skulle "prompt"
sitta för sig själva.
73944-515
Mormor försöker få Tim att äta lite - bara en liten tugga då!?!
73944-512
TÅRTAN!!! - Visst e den läcker!?!
73944-513
Tim och Tilde kollar in när jag kommer med tårtan - snart skall det blåsas ut ljus!
73944-511
Svärfar Willy, min kusin Annika, min farbror Martin samt svärmor Ann-Christin
mumsar av tårtan.
73944-518
Naturligtvis så hade vi ju fiskedam - Tim var salig!
Det fanns ju en klubba i godispåsen.
73944-516
Som pappa snabbt var framme och "snöt åt sig" Skäms Micke :-)!!!
73944-517
Kusin Linus fiskar han med - ja ni kan ju se vems fiske-
damm det egentligen var....får försöka att lägga till
Tims namn också!!!
73944-508
Pappa och Linnéa myser i soffan och läser Pinoccio.
73944-509
....en liten stund bara sedan drog dansen i benen!!!

Tack alla för ett mysigt kalas och tack för alla fina presenter!!! Tim har verkligen lekt med allt lego, pussel, sett på filmerna och lekt med det fantastiska sjörövarskeppet. Och fika - det skall han göra i sin utemöbelgrupp som nu
är uppställd mitt i vardagsrummet!!!

Kramisar
/Mia

Ejderfamilj på riksväg 160!

Idag, torsdag 14 juni 2007, när jag hade lämnat Felix på dagis och var på väg hem så såg jag att det var världens kö på riksväg 160.

Jag blinkade och skulle svänga in på vår avtagsväg men bilarna på motsatt körbana blinkade med helljuset på mig. Det tog en halv sekund innan jag förstod varför så jag saktade ner och fick se denna lilla familj traska omkring mitt på vägen.Till slut bestämde de sig för att vika av åt vattnet till och passerade snett framför mig.
73944-498
Vilken tur att jag hade haft kameran med mig till dagis. Felix ville att jag skulle ta kort på honom och hans fröknar innan han slutade. Ibland skall man ha riktig "flax"!!!

Hasta la vista!
/Mia

Felix's sista dag på dagis..

Idag, torsdag den 14 juni 2007, så var det Felix's sista dag på dagis. Lite sorgligt var det allt.
Främst för att tiden har gått så ofantligt fort.
73944-499
Anna, Felix och Gunnel
73944-500
Ann-Marie, Felix och Eva-Lill

Nu så har Felix äntligen sommarlov, fast han tyckte väl inte att det var riktigt OK. Han skulle gå och hälsa på redan imorgon, fredag, sa han :-)

Fast vi tar oss nog en liten tur i nästa vecka, för Anna hade lovat att hjälpa honom med hans Pokémonspel i game-boyen. Enligt Felix så är Anna en riktigt pokémonexpert!! Och eftersom vi, hans föräldrar, inte är några större stjärnor på game-boy över huvudtaget så blir det nog till att ta till en expert!

Ha en riktigt skön sommar ALLA "humlan-fröknar"!!!

Sommarhälsningar
/Maria, Mikael, Felix och Tim

Marika fyller....

39 år idag.......nu är det bara ETT år kvar vännen!!!
73944-502

Ha en jättebra dag "borta" i Prag!!! Vi syns när ni kommer "hem" till Tjörn.
Kram
Hela familjen Karlsson

Tim 2 år!

Igår den 13 juni fyllde vår lilla buspojke Tim 2 år. Gud vad tiden har gått fort. Tycker inte det är längesedan som vi var i Vietnam och hämtade honom. Men igår var det 1 år, 5 månader och 2 dagar sedan som vi hade ceremoni och "blev hans föräldrar". Snart flyttar han väl hemifrån....*suck*.
73944-497
Vi började morgonen med presentöppning i sängen. Han blev så lycklig när han fick se paketen att han inte riktigt visste vart han skulle ta vägen.
Paketen innehöll: Spann och spade, liten leksaksbåt, linne med bamse på, liten leksaksgås samt det bästa av allt....en Fischer Price bondgård.....ojojoj vad glad han blev. Han älskar ju att leka med denna bondgård. På "Liten och Stor" har dom ju en - fast modell äldre - och det är det enda han leker med när vi är där. Så det var en mycket bra present förstod vi.
73944-48873944-490
Senare på förmiddagen så dök mormor upp, hon hade varit inne i Stenungsund och köpt bakelser samt bullar. Under tiden kaffet "rann ner" så dök även morfar upp.....han kände väl bull-lukten på lång väg :-)
73944-49373944-491
Vi fikade och sedan somnade Tim som en stock. Mormor hade även med sig ett litet paket, fast kalaset är ju egentligen på lördag. Tim blev så glad för det var en Teletubbies-dvd!!! Han har ju "kört slut" på Felix's gamla vhs-band. Morfar fick snällt leka med den nya bondgården som nu var placerad mitt på köksbordet!!!

På eftermiddagen precis när Tim hade vaknat så dök farmor upp......med 2 stora paket!!!
73944-492
Paketen innehöll en liten soffa, 2 fotöljer samt bord och parasoll. Tim har nu en alldeles egen utemöbels-grupp!!!
Eftersom det duggade lite och blåste så fick den snällt stå inomhus.
73944-494
Tim och Felix som nu hade kommit hem ifrån dagis fikade med mormors inköpta budapestbakelser!
Vilken lycka.

På lördag hoppas vi att det blir fint väder så att vi kan sitta utomhus, men när man tittar på TV så blir man allt annat än glad....de visar nämligen ösregn hela långa lördagen.....*suck*. Men men, det sista som överger en är ju hoppet!

Tack så jättemycket för den superfräcka skjortan Thilde, Peter och Jea!! Passade kanonbra. Tack även för fina kort som kom ifrån Marie och faster Maud.

Ha en skön kväll,
Kram
Mia

Försenat 6-års barnkalas för Felix

I lördags den 9 juni hade vi ett försenat 6-årskalas för Felix. Han hade bjudit in sina 6-årskompisar ifrån dagis. Eftersom vi håller på att bygga om hemma så hade vi kalaset på McDonalds i Stenungsund. Nu hör det ju till saken att de även på McDonalds höll på att bygga om, men vem bryr sig väl om det är lite "byggdamm", inga 6-åringar iallafall. Men herregud va smidigt det var att "kalasa" där!!! :-) McDonalds hade en "riktig klippa" vid namn J som höll i kalaset. Som hon slet - stackarn. 12 stycken 6-åringar är ingen "piece of cake" precis!!!

Kalaset huserade mellan 10.30 och 12.30. Felix var jättelycklig och fick många fina presenter. Tusen tack alla snälla barn - OCH mammor (som jag förmodar inhandlade presenterna).

Det började med att alla barnen fick beställa den mat de ville ha, sedan fick de en guidad tur i köket som avslutades med att varje barn fick fixa sin egen dricka.
73944-478
Presentöppning - Lycklig Felix i mitten!!
73944-479
Vem står först i ledet - jo Felix :-)
73944-480
Linus och Anton får hjälp av J att fixa sina egna drickor!!!
73944-484
Felix, Linus, Filip H och Filip G
Elsa, Tilde, Tilda och Anton
Carl-Ruben, Annie, Ellen och Viggo

Sitt ner för nu kommer maten ungar!!!
73944-48173944-486
Efter många om och men hade alla fått den maten de hade beställt - även om minnet
sviktade lite just då!!! Va - jag ville ju ha hamburgare INTE nuggets.....eller hur var det nu igen!

Efter maten så lekte de ute en liten stund medans J dukade av och fixade fram glasstårtan!! Mums.
73944-482
Tårtan hade naturligtvis 6 stycken ljus - som barnen slogs om :-)
73944-483
Efter "Ja må han leva..." så var det dags att blåsa ut ljusen!

Kalaset avslutades sedan med ansiktsmålning för de som ville. Gissa om det blev fina tigrar.....grrrrr!!!
73944-485

Tack ALLA barn för att ni kom på Felix's kalas!!

Kramisar
/Mia

Kvällstur

Häromkvällen var vi ute med båten och badade tills klockan blev nästan nio på kvällen....jösses vad
 timmarna bara sprang iväg.....solen strålade och varmt var det....barnen var pigga och glada.

När vi satt i båten och käkade så dök dessa oinbjudna gäster upp....blev lite halvskrajsen när de
började "väsa".. :-)
73944-47673944-477
Vi tänkte att de simmar väl bara förbi.....men inte då.....det kunde väl "sniffa till sig" att vi satt och käkade grillade kyckling, revben och god sallad :-) De låg och "guppade" vid båten i ca en kvart innan de gav sig av.

Just de ja - såååååå skönt det är i vattnet!!!

Fast vi gillar INTE dessa f-b "brännisar". Felix dök i från klipporna och fick en ifrån "topp till tå". Det var inte så där värst härligt skall jag säga. Men han var så duktig, vår "stora" kille :-)

Hasta la vista!
/Mia

Premiärtur med båten!!!

Igår den 7 juni var vi, hela familjen, ute på premiärtur med båten. Fast Micke och Felix var ju egentligen ute på premiärtur igår - på nationaldagen - när de sjösatte båten. Men då var ju jag och Lotta på "Mamma Mia" i Scandinavium. Som jag bara måste säga var helt KANON, SUPER, ENASTÅENDE BRA!!! Faktiskt bättre än när vi såg den i London för 7 år sedan! Se den om ni inte redan har gjort det!!!

Lite bilder ifrån dagens båttur!
73944-466
Tim var helt slut och somnade direkt - vi hann inte ens ut ur hamnen!
73944-467
Förste "hopp-i-land-kalle" Felix - hej hopp!!!
73944-468
Micke tog sig en välbehövlig dag på sjön!!
73944-469
Båten - visst e den fräck!?!
73944-470
73944-474
Premiärdopp för Felix - tom han tyckte att det var lite kallt, men bara liiiiite!!!
73944-475
Det blev även dopp för Tim - om än något ofrivilligt, han råkade "välta" när han skulle titta på Felix krabbor som stod i spannen, vilken stod en liten bit ut i vattnet! Men allt går att trösta med lite chips!! :-)
73944-47373944-472
73944-471
Buskillarna - Tim och Felix

När vi kom hem vid 19-tiden så stod termometern som nu i och för sig satt i solen på 38,7 grader!!!!
Vi hade tvärdrag och öppet överallt tills jag gick och la mig vid 00.10, men gu va varmt det var i sovrummet ändå.....*suck*. Men men man skall INTE klaga nu när värmen äntligen har kommit!!

Hoppas att värmen stannar ett tag nu. Det blir nog en liten båttur idag med. Men imorgon, lördag, så blir det barnkalas för Felix. Eftersom vi håller på att bygger om så blir kalaset på Mc Donalds!

Ha en riktigt skön och härlig fredag i solskenet!! Det skall vi ha iallafall!

Kram så länge,
/Mia


Träff i Slottsskogen

Idag fick vi verkligen en underbar dag i Slottsskogen. Det kunde man inte tro när man vaknade kl 0730 imorse till 11 grader och ösregn!!! Men vi packade vår ryggsäck och satte oss i bilen och när vi närmade oss Kungälv så blev det lite mindre grått på himlen.

När vi sedan stod och väntade på att alla "vietnambarn" med föräldrar skulle "ramla in" vid Säldammen så sprack det upp på himlen och blev jättevarmt och soligt!!! ÄNTLIGEN solsken - hoppas bara att det är här för att stanna.

Det var verkligen jätteroligt att träffa alla goa barn:
Marika, Thi, Alicia, Tom, Elliot, Tim, Moa och Emmy - OCH naturligtvis alla er föräldrar. Våra trollungar Felix och Tim tyckte det var toppenroligt med alla barn och framför allt alla djuren. Felix tyckte ändå att det inte hade varit riktigt hans "bästa dag"....vi gick ju aldrig till lekplatsen mamma - sa han när vi gick mot parkeringen och skulle åka hem.

Men det får väl bli vid nästa tillfälle - eller vad säger ni???

Hörde även att BFA var på besök i Slottsskogen - va synd att vi inte fick träffa Dig B!!! Det hade varit jätteroligt. Men det får väl bli på sommarträffen istället!

Som vanligt följer här några bilder ifrån dagens strapatser!!!
73944-463
"Grabbarna Grus" dvs Felix och Tim är inne hos djuren på Barnens zoo.
Kolla in kompisarna till vänster!! :-)
73944-465
Hej hopp mamma - här e jag!!! - M och K i bakgrunden
73944-460
...och här e jag mamma!!!
73944-46273944-461
Felix fick sig en ridtur....................innan han lurade iväg pappa att köpa glass i kiosken!!!
73944-464
A-K, E och P
73944-459
Två goa grabbar! E och T
73944-458
Så här trevligt hade vi det i gröngräset :-)

Vi får väl se till att detta blir en "årlig aktivitet" - det behöver ju inte vara så märkvärdigt. Vi bestämmer
en dag och tid och så kommer de som har lust helt enkelt.

Men en en gång - det var jättetrevligt att träffa er ALLIHOP!
H - det vore jätteroligt om Du kunde få ihop en lista på alla som var med idag.

Ha en riktigt skön söndag i SOLEN!!!
Kram från
Mia, Micke, Felix och Tim

"Nybakad" student...

Igår, torsdag 31 maj 2007, så tog vår granne Mikael studenten efter 3 låååånga år på Bygg- och anläggningslinjen. Tror jag den heter - han är iaf väldigt duktig på att snickra nu :-)
73944-45673944-455
Mikael hade fått ett stipendium på 5.000 kronor för att han var en så duktig student och god kamrat!

Det e inte illa det!!! Grattis grattis vännen - det är du verkligen värd och jag såg dina toppbetyg!
73944-454
Storasyrran Louise med pojkvän Rickard var naturligtvis på plats!
73944-453
Liksom storebror "Chrille"!

Tänk att dessa barn har sprungit som "barn i huset" här hemma hos oss,
ja det gör de väl fortfarande ibland, fast på ett helt "annat plan" nu!!!
Mikael var bara 6 månader när jag träffade honom första gången, så om ni räknar rätt
så är det faktiskt i dagarna hela 18 år sedan jag såg denna "lilla/stora" kille!!
73944-452
Våra barn avgudar Mikael - han är den store idolen - och är så fantastiskt gullig emot Tim och Felix!
73944-457
Våra små änglar!!!

Vilken fantastisk tur de hade med vädret, för idag, fredag, har det regnat och blåst och varit riktigt kallt hela dagen!

Imorgon skall vi åka till Slottsskogen i Göteborg och träffa lite andra "vietnamfamiljer", det skall bli jättetrevligt!

Ha en riktigt trevlig fredag,
Kram
Mia