Adoptionsresan

Har fått lite förfrågningar om vår Resedagbok finns kvar online. OCH det gör det faktiskt. Fast numera som en avslutad resa. Så för att läsa dagboken och se korten ifrån resan till Malaysia och Vietnam så gör så här:

Gå in på www.resedagboken.se
Mitt på sidan till höger finns en ruta som heter "Snabbsök"
Välj resa
Fyll i följande: Resan till Loc - tryck på SÖK
Nästa sida som kommer upp finns flera val att göra, välj "Status"
Välj Avslutad
Ni får nu ett enda val, det är vår resa - Resan till Loc, bara att klicka på länken!

Resan till Felix - finns ju som sagt på vår mycket ouppdaterade hemsida:
www.famkarlsson.net.

MEN Jag LOVAR, har gjort om hela sidan och den ligger i "pipeline"...kommer bara inte riktigt ihåg hur man gjorde för att "go online" :-(. Får ta och leta upp mina gamla anteckningar.

Eller Du kanske kan hjälpa mig Marika??!!!

Ha en jättebra dag!
Kramisar
Mia

Skördefest på Sundsby Säteri

I går, söndag, tog vi oss en liten tur bort till Sundsby Säteri, det var s.k Skördefest. När vi svängde ut ifrån området insåg vi att vi lika gärna kunde ställt bilen hemma. För bilarna stod utmed rv160 på de stora parkeringsfickorna. Men eftersom vi fortfarande INTE har fått någon cykelväg ifrån Skåpesund till Myggenäs så vågade vi inte gå på vägen. På vissa ställen är det knappt 10 cm vägren, och även fast det nu är 70-väg så är det inte många bilar som håller den hastigheten.

På Sundsby var det iallafall jättetrevligt med mycket folk, man kunde köpa grönsaker, frukt, honong, blommor mm mm av "lokala förmågor". Vi stannade även och fikade och Felix var i sitt esse, som vanligt. Han hittade massor med kompisar och de gick på insektsjakt. Han hittade en groda (som mamma, dvs jag, tvingade honom att lämna kvar) och en salamander. Som han fick ta med hem, efter mycket tjat och övertalande. Han hade som tur var en liten spann med sig och där i la han lite gräs, sand och blad.

Idag är det måndag och den lever fortfarande. Fast Micke var väl inte direkt överförjust i att Felix hade tagit hem ett litet nytt "husdjur". Djuren trivs bäst där de bor tycker han. Och jag är väl beredd att hålla med.

sundsby4
Mamma och pappa dök även upp på Sundsby och passade på att ta en fika med sin dotter och sina barnbarn.
sundsby3
Tim tar sig en liten fika i vagnen.
sundsby2
Felix och Pyret på väg tillbaka till bilen. Pyret har precis lovat Felix att hon skall hjälpa honom att mata Salamandern på dagarna när han är på dagis :-)
sundsby1
Mia, Tim och Felix. Observera att Felix även tyckte att Salamandern skulle vara med på fotot!!!

Nu hoppas vi bara att värmen och det vackra vädret håller i sig ett tag till. Fast det är ju helt otroligt att det kan vara 25 grader varmt den 25 september!!!

Ha en jättebra tisdag,
Kram
Mia


5 1/2 år!!

Idag den 14 september så "fyllde" Felix 5 1/2 år. Det var väldigt viktigt för honom. Han talade om för alla på dagis. Så det slutade med att jag fick ta och köpa en tårta. Så nu ikväll så har vi haft lite "halvkalas". :-)
Farmor, mormor, morfar, Pyret, Micke, Tim, Felix och jag kalasade på en Budapestlängd. För er som inte känner till detta så är det Felix's älsklingstårta!!!

Annars har vi inte gjort något speciellt bara njutit av det underbara vädret, vilket är helt otroligt!

septbild

Här är några septemberbilder på Felix. Tyvärr så hade jag ingen ifrån 2002 i datorn, men håll till godo med dessa.
1/2-årsbilden är som ni ser ifrån Felix's dop (i sin dopklänning ifrån Hanoi)
1 1/2-årsbilden är ifrån Cypern när vi firade Mickes 40-årsdag
2 1/2-årsbilden - finns ingen :-)
3 1/2-årsbilden är ifrån Mias kusinbarns Linneas dop. Med på bilden är även kusinbarnet Filip.
4 1/2-årsbilden är ifrån Mallorca när Felix's mormor fyllde 60 år
5 1/2-årsbilden är tagen häromdagen. Mammas goa älsklingskille, som växer så fort att man inte hinner med!!!

Ha en underbar fredag imorgon och en lika bra helg!

Kramisar
Mia


Babyrytmik

Här är Tims kompisar i hans rytmikgrupp!
kompisarna

På måndagar går jag och Tim på babyrytmik. Det är jättekul och Tim stortrivs verkligen när han får spela på trumma och på maraccas! Även om han inte drar på smilbanden på just den här bilden nedanför :-)
tim01
Det är alltid trevligt att träffa andra barn och framför allt andra mammor, så att man kan prata lite "vuxenprat" :-). Efteråt är det god och välbehövlig fika.

I vanliga fall brukar jag åka och hämta Felix på dagis direkt efterå, men idag och 2 måndagar framöver kommer det en tjej ifrån Tjörns akvarellmuseum och målar med de större barnen på dagis. Så då kommer Felix att vara en timme längre. Gissa om han var lycklig för detta. Inte just speciellt att få måla, utan att han fick vara längre på dagis.

Annars har vi jag väl inte gjort något speciellt idag. Städat ur "för små" kläder ur barnens garderober, jösses va tomt det blev i Felix garderob....EKO!! Snacka om att han har vuxit i sommar. Jo på kvällen var jag på skivstångspasset på "Friskis. Det var skönt.

Ha en skön dag imorgon, tisdag. Helt otroligt om det verkligen blir 23 grader varmt!!!
Kramisar
Mia

Liseberg

Igår, södag, var Felix, Anton, "Pyret" och jag på Liseberg. Micke hade jobbat natt så han sov sin skönhetssömn och Tim lämnade vi hos farmor och farfar. Solen strålade och det gjorde även Felix.
liseb01
Felix och Anton i kön till "lilla berg-och-dal-banan"
liseb02
Kolla här e vi....yippie!!!

Efter en stund så fick vi sällskap av grannen, Mikael, som hade varit på femkamp med sina arbetskompisar, han kom trea!!!
liseb03
Mikael, Felix (under regncapen) samt Anton i Flmride!!
Det är ju tur att man har teleobjektiv på kameran
liseb04
"Grabbarna Grus"
liseb05
"Pyret"
Hon var så glad, för hon och Anton vann verkligen på allt som de spelade på!!! Vilket Felix tyckte var oerhört ORÄTTVIST. Som tur var så vann vi ett par chokladkakor och en liten chokladask!!

Felix var så lycklig för han fick även pröva på Virvelvinden för första gången!!!

Vi hade verkligen en jättemysig dag!!

/Mia

Födelsedag!!

Imorgon, läs fredag, fyller Micke år, hela 44 år!! Och med tanke på detta så är han ju hela 5 år äldre än mig *gapskrattar*. Tja iallafall i 3 månader till.....då min "hemska dag" närmar sig med stormsteg... the BIG 40!!

Nu sover Felix, men imorgon lär han gå och vänta och vänta på att pappa skall vakna. Micke jobbar nämligen i natt och imorgon lär han  behöva sin skönhetssömn för att orka med Felix 's kalasande! :-)
micke
Vi får väl hoppas att han gillar sina presenter......han e ju inte mycket för det här med kalas, men men det är bara att "gilla läget" nu när man har barn. Helst ville Felix att vi skulle köpa en Pokémonfilm och en pokémontidning, men där gick gränsen!!!

Pappa - man måste faktiskt ha kalas när man fyller år sa Felix ikväll när vi åt middag....sådeså!!!

Grattis hjärtat på födelsedagen, och ha en bra natt på jobbet!
Kramisar
Mia



94 år idag...

....skulle min lilla älskade mormor Alice ha fyllt. Vi tänker på dig och saknar dig mormor.
mormor
När jag berättade för Felix vid frukosten i morse att gammelmormor hade sin födelsedag idag så sa han - med armbågarna under huvudet. Men mamma - jag skulle ju ha hälsat på henne idag.....och så är hon i himlen...det e ju långt dit. Det får bli en annan dag för nu skall jag ju åka till dagis. Han tyckte även att det var synd att gamla människor blir så "rostiga".....hmm.....rynkiga menar du svarade jag då. Ja - jag sa ju det....."rostiga"!!!

Ha det så bra lilla mormor/gammelmormor!
Kram från
Felix, Tim, Micke och Mia


Ny medlem i släkten!

Idag ringde min faster A och berättade att hon hade blivit farmor på nytt. Några dagar för tidigt!!!
Min kusin M och hans fru A hade alltså blivit föräldrar igen....till ytterligare en liten kille!

F har alltså blivit stolt - MYCKET stolt storebror!!!
filip

Tänk va roligt alla grabbarna kommer att ha. Felix's och Tims lilla syssling L kommer att få slåss med näbbar och klor den lilla prinsessan!!!

GRATTIS M, A och F till den nya familjemedlemmen! Vi kommer och hälsar på när allt har lagt sig och ni har hunnit "landa".

Kramisar
Karlssons

Tim

Tim fullkomligt älskar att flörta.......och mest med sin mamma :-)
Här äter han pasta med hela ansiktet!!!
timflört

Dagisstart

Så har då Felix äntligen fått börja på dagis, som han har väntat! Vi har haft en liten tavla på väggen där han har fått kryssa över dagarna allt eftersom de har passerat.

Han har nu gått där i 2 veckor och stortrivs verkligen. Snälla fröknar och goa barn. Det enda problemet är väl att han är så besviken när jag kommer och hämtar honom på dagarna. Han vill ju så gärna vara där längre. Han kan inte förstå att just HAN måste gå hem kl 1230.

Har ju försökt förklara att så länge jag är hemma med Tim så får han inte vara där längre än 15 timmar per vecka. Men se det är inte lätt för en 5-åring att förstå.

Felix är på dagiset mån-tors mellan 0845-1230. Rätt skönt att det iallafall inte är 3 timmar per dag. Det hade känts rätt så meningslöst. Nu får han ju iallafall stanna och äta lunch med de andra barnen och förhoppningsvis lära sig "ett och annat".dagisstart

dagisstart
Första dagen på dagis - Felix är såååå förväntansfull

Ha en riktigt skön helg alla!
Kramisar
Mia