hattmodist .... javisst!

Imorgon, tisdag, skall det vara hattparad hos dagmammorna, och naturligtvis så är jag ju ute i sista minuten. Jag och Felix har pratat länge om att göra en fräck hatt till honom eftersom det är hans sista hattparad. På onsdag slutar ju han hos dagmamman och sedan är han ledig hela sommaren för att till hösten börja på dagis.
hatt2
hatten sedd bakifrån
hatt1
hatten sedd framifrån

Kl är nu 23.38 och jag har precis sytt fast lite resår bak i hatten, den var ju som sagt alldeles för stor. Felix har hjälpt till med bokstäver och att trycka de små dinosaurierna på sidorna. Vi använde oss av schabloner ifrån Panduro. Men själva "syandet" och resten fick mamma fixa själv... *suck*. Nu återstår väl själva delen om nu Felix tycker att hatten blev så fräck att han vill ha den på sig imorgon!

Kram och gonatt
/Mia

mmm...säsongens första

....svenska jordgubbar smakade himmelskt :-)
jordgubbar
Igår "mölade" vi - jag och Felix en hel kartong med dessa läckerheter alldeles själva. Tim hade gått och lagt sig och Micke jobbade, så då passade mamma och stora sonen på att mysa, vilken lyx va?!

Kram
Mia

Känns som höststormar

Idag har det blåst så att det har "gått genom märg och ben" ....ruggigt kallt i vinden, man kan inte tro att det snart är juni månad. Men eftersom jag igår inhandlade en ny gunga till Tim så fick jag ju montera den. Han är ju lite för liten att sitta på en vanlig gunga ännu. Som ni ser så gillade han detta, bara man INTE gungade för högt!!
gunga 1

Felix är så jättegullig med Tim, leker med honom och är verkligen den gulliga och snälla storebror som vi önskade att han skulle bli. Även om det tog ett tag för honom själv att inse detta :-)
gunga 2

NU LÄNGTAR VI VERKLIGEN EFTER SOMMAREN!!!

Grattis till alla mammor - imorgon, söndag, är det ju MORS DAG!

Sov gott!
Kramis
/Mia

Tung dag

Igår var en "tung dag". Vi begravde min älskade lilla mormor som dog den 24 april. Mormor skulle ha fyllt 94 år i år. Begravningen var ändå jättevacker med underbara blommor och fina tal.
blommor
Den här vackra uppsättningen med de 5 små ljusen var ifrån barnbarnsbarnen. Varje ljus symboliserade var och ett av "de små". Visst är den vacker?!

"En ängen flög förbi mot himlen så fri, men hon lämnade sitt leende på vår jord".
Sov gott lilla mormor- vi syns i Nangiala, vi älskar och saknar Dig jättemycket.

/Maria

Ösregn och kakbak

Idag har det verkligen ösregnat hela långa dagen. Dagen började med dusch för båda busarna. Tur att Tim är lika tokig i vatten som storebror Felix.
tim i duschen
73944-37
Nyduschad Tim - go och glad som vanligt!

Felix som var hemma idag och inte hos dagmamman tyckte det var såååå tråkigt, så han klädde på sig regnkläder och sydväst och gick ut på snigeljakt. Snacka om att han leker så otroligt bra själv och kan sysselsätta sig hur länge som helst själv. Själv tycker jag inte att det är speciellt trevligt att gå på snigeljakt så medans Felix var ute och Tim "slaggade förmiddagslur" så sysselsatte jag mig med att tvätta golven istället...hmm...skulle det var speciellt kul det då undrar ni.......nej det stämmer. När jag sedan lagade maten så hjälpte storebror Felix till med att mata lillebror Tim, det gick jättebra - med lite mat här och där men lite svinn får man räkna med :-)
matning73944-35

På eftermiddagen har vi (eller rättare sagt Felix har bakat, jag hjälpte bara till med degen) bakat Felix's favoritkakor......drömmar......eller som Felix väljer att kalla dom "smulkakor" (för att de smular ner överallt på mammas nytvättade golv :-) ). Vi slog även på stort och bakade snickerskakor....livsfarligt goda!
73944-3673944-37

Nu skall vi hålla tummarna för att Carola tar Sverige vidare till finalen i Eurovision Song Contest på lördag!
HEJA HEJA!

Sov gott!
/Mia



Nyfrissade killar....

.....har jag/vi fått idag. Undrade just hur detta skulle sluta, men frissan L-M var ju som vanligt kanonskicklig i det hon gör :-) Felix satt ju som ett ljus och läste "Tom och Jerry" medans Tim var det lite si och så med. Han fick sitta i mitt knä och jag fick sysselsätta/underhålla honom så gott det nu gick. Felix tyckte nämligen själv i förra veckan att han var alldeles för långhårig.....det blir så himla varmt i solen mamma sa han....gullunge!

Fick även med mig en liten hårtofs att spara som minne ifrån Tims första frisörbesök!
nyfrissad tim
Ja som ni ser så blir man vääääldigt trött av att klippa sig! Och vad "stor" han blev, ingen liten bebis längre! 

nyfrissad felix
Vår stora kille - han växte genast "flera år kändes det som" när han fick klippt sig :-)

Idag har vi även varit på skattemyndigheten och fått Tims namn ändrat till hans svenska namn, dvs Karlsson! :-) Fick även med oss personbevis till passansökan. När vi sedan kom till Kamerahuset för att ta passfoto visade det sig att det gör man numera hos Polisen. Och när vi väl vi kom dit så visade det sig att Polisen hade öppet måndag-onsdag 09-15!! Ja det var ju service ...hmm.. not! Så vi får göra ett nytt besök imorgon!

Ja det här var allt för idag gott folk, sov gott!
Kramis
Mia


Mia och barnen

Det är helt fantastiskt ute i naturen nu, allt står i full blom!
Men det som är så skönt är att man kan gå i shorts tycker Felix.....äntligen mamma sa han häromdagen, nu behöver jag inte ha de där tjocka kläderna längre!! :-)

Här är jag och mina två små änglar!
73944-29

Farfars födelsedag!

Igår, torsdag, så var det Felix's och Tim's farfar Willys födelsedag så vi var dit på middag....mums! Snacka om högsommarväder....vilken kanonkväll!!
Willy och Felix
Farfar Willy och Felix


Busfröet Tim var som vanligt på sitt spexarhumör, se nedan!

73944-2773944-26
Hej och hå....hit med kepsen!

73944-28
Bröderna Bus - Felix och Tim

Nu skall jag starta grillen, men först skall vi äta några kräftor.....mums!
Kram
Mia


testar igen ...

....med bilderna ifrån Slottsskogen, tydligen så funkade det inte att klicka på pop-upbilderna så att de blev större så här kommer bilderna igen i en enda följd, bildtexten finns ju redan i förra inlägget :-)
Håll till godo,
Kram
Mia
73944-3973944-3873944-3773944-3673944-3573944-3473944-3373944-3273944-3173944-3073944-2973944-2873944-2773944-2673944-25

Promenera i Slottsskogen....

....är verkligen underbart en så härlig dag som denna. Vi samlades vid Almö Livs där bussen väntade på oss. Det var "Liten och Stor" som hade ordnat resan. Jättetrevligt, många mammor och barn, samt en pappa, och det var Jerker. Felix och Tilde vill INTE se på några djur idag, utan vi skulle fika och sedan äta glass och därefter gå till den gigantiska lekplatsen. Det var så härligt och jackorna åkte av, Felix njöt i fulla drag av att kunna springa runt i t-shirt.

(Här är några "pop-up-bilder". Trycker ni på bilderna så ser ni dom i större format, tror att det skall funka, men är inte riktigt 100 på det här med att "blogga" ännu - så ta det för vad det är)

  En del av "Liten och Stor-gänget"

  Felix och killingarna

  Nu skall det ridas, Felix och Tilde på var sin häst

  Dags för fika: Jerker, Felix och Tilde mumsar plättar, mackor, bullar, korv mm
  Maria, Jack och Catherine fikar i solskenet


  
Felix och Tilde lekte och lekte och ville INTE åka hem....

 Tim tycket det var jätteroligt att gunga - han skrattade högt!


 Tim och Jerker myser på rutschbanan

 ..mmm....jag gillar DIG!
  KOMPISAR!!!

Resan hem gick bara bra och Felix och Tilde var som Felix sa - chefer på bussen!! De höll låda hela vägen hem....inte tysta i 5 sekunder! De sjöng allt ifrån "Hjulen på bussen de går runt runt runt...." till "Silverland" och "Håll om mig" mm......Snacka om "pajasar" :-)

Första riktigt VARMA (vi hade 20,3 grader när vi kom hem kl 1400) har vi haft på Tjörn idag.

Kram och gonatt
/Mia

Invasion av superhjältar!

Kl 1030 invaderades Sundsby Kile av 11 superhjältar/hjältinnor. Felix var jättenöjd med kalaset. Nedan följer några bilder. Kvällen avslutades sedan med ytterligare gäster. Familjen Rossing kom på besök och vi hade jättetrevligt.

Invasion av superhjältar...
Snart kommer hjältarna....

Kalasbilder
Mamma - kommer dom inte snart......*suckar* Felix....

73944-9
Viggo "Ninja turtle", Joar  "Superman" samt Fílip "Ninja turtle" väntar på sin tur på studsmattan

73944-8
Linus "Spindelmannen", Julia "Pippi Långstrum" samt födelsedagsbarnet Felix "Spindelmannen"

73944-7
Alla superhjältarna......
Bakre raden: Moa, Julia, Felix, Joar, Viggo och Ellen
Främre raden: Julia, Theodor, Tilde, Linus och Filip

fiskedamm
Fiskedamm..... ÄNTLIGEN godisdags!!!

tårta
TÅRTAN! Visst e den häftig??!!!