Skördefest på Sundsby Säteri

I går, söndag, tog vi oss en liten tur bort till Sundsby Säteri, det var s.k Skördefest. När vi svängde ut ifrån området insåg vi att vi lika gärna kunde ställt bilen hemma. För bilarna stod utmed rv160 på de stora parkeringsfickorna. Men eftersom vi fortfarande INTE har fått någon cykelväg ifrån Skåpesund till Myggenäs så vågade vi inte gå på vägen. På vissa ställen är det knappt 10 cm vägren, och även fast det nu är 70-väg så är det inte många bilar som håller den hastigheten.

På Sundsby var det iallafall jättetrevligt med mycket folk, man kunde köpa grönsaker, frukt, honong, blommor mm mm av "lokala förmågor". Vi stannade även och fikade och Felix var i sitt esse, som vanligt. Han hittade massor med kompisar och de gick på insektsjakt. Han hittade en groda (som mamma, dvs jag, tvingade honom att lämna kvar) och en salamander. Som han fick ta med hem, efter mycket tjat och övertalande. Han hade som tur var en liten spann med sig och där i la han lite gräs, sand och blad.

Idag är det måndag och den lever fortfarande. Fast Micke var väl inte direkt överförjust i att Felix hade tagit hem ett litet nytt "husdjur". Djuren trivs bäst där de bor tycker han. Och jag är väl beredd att hålla med.

sundsby4
Mamma och pappa dök även upp på Sundsby och passade på att ta en fika med sin dotter och sina barnbarn.
sundsby3
Tim tar sig en liten fika i vagnen.
sundsby2
Felix och Pyret på väg tillbaka till bilen. Pyret har precis lovat Felix att hon skall hjälpa honom att mata Salamandern på dagarna när han är på dagis :-)
sundsby1
Mia, Tim och Felix. Observera att Felix även tyckte att Salamandern skulle vara med på fotot!!!

Nu hoppas vi bara att värmen och det vackra vädret håller i sig ett tag till. Fast det är ju helt otroligt att det kan vara 25 grader varmt den 25 september!!!

Ha en jättebra tisdag,
Kram
Mia


Kommentarer
Postat av: Jasmine

Härligt att se dina bilder =)
Här har vi haft minus på nätterna - och vitt gräs när man går ut med vovvarna på morgonen *ryyys*..

Hoppas att det bara är en tillfällighet :)

Ha det underbart!!
Massor av kramar från norr

2006-09-26 @ 15:28:34
Postat av: Mika

Åhh va mysigt med Sundsby..mmmmm känner dofterna!!!
nu har jag "hackat" mig in en stund igen, har oxså lagt ut 2 bilder ifrån den nya läg, inte så mycket men det är alltid ngt! :o)

Kram på er alla 4!!

Thonellarna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback