Den årliga julfesten på "pappa Mickes" jobb

Idag var det så dags för den årliga - helt fantastiska - julfesten som Mickes jobb ordnar för sina anställda och anhöriga. I år kunde tyvärr inte Micke vara med eftersom han jobbade, 06-18. Så min lillebror Jan ställde upp som "pysselfarbror" och extraögon!! :-)

Jag, Tim och Felix sammanstrålade med Jan och Linus inne på Perstorp. Jag tänkte att det var bäst att starta med att göra en dörrkrans. Förra året så gjorde jag den på slutet och då fanns det inte så mycket "pyssel" kvar. Jag pysslade med kransen i ca 45 minuter och under tiden så pysslade Jan med barnen.

De gjorde apelsiner

Timpan med sitt mästerverk - Jan hade hjälpt till som ni kanske förstår :-)

Sedan fortsatte de med att göra marsipanfigurer som de sedan doppade i choklad! Det var väl det mesta, tomtar, ormar och diverse drakar och dinosaurier, tror även att det blev en pokemon eller två!

Efter detta följde så att måla på ljus.

Linus i full fart med att dekorera sitt ljus

Även Felix dekorerade ljus :-)

Det målades även på porslinsmuggar - de tog Jan med sig hem för att bränna i sin ugn. Vi har ju fortfarande ingen ugna hemma. Så muggarna kommer väl hem i veckan kan jag tro.

Sista anhalten var att dekorera, måla väskor. Där gjorde barnen var sin jättefin väska, och snacka om att jag blev mäkta imponerad och förvånad när Tim kom med sin, han hade skrivit TIM alldeles själv, både på väskan och på muggen!!! Vet inte faktiskt om jag kunde skriva mitt namn när jag var 3,5 år!!

Morbror Jan och lille Tim

Vi tog även lite lotter - men vann ingenting. Tittade på det jätteduktiga luciatåget. Hämtade ut Mickes julklapp, japp jag var tvungen att tjuvkika :-) De får alltid så himla fina julklappar. I år var det inte sämre. Ett jättefint Alvar Aalto fat i rostfritt stål! Kanonfint!!! Tack tack - säger jag! Tror faktiskt att det är fruarna/flickvännerna som blir mest nöjd över Perstorps julklappar! :-)

Vi stannade även till i matsalen och fikade - tomtegröt, vörtbröd med julskinka, julmust och kaffe. MUMS!!!

Jo just det - barnen var ju även och hälsade på tomten och fick var sin påse med 1 kg godis i !!!! Tack tack tandläkaren :-)

Felix lämnar sin godispåsebiljett till Tomten. Tim väntar på sin tur - Tomten fick ABSOLUT INTE ta på Tim. Han klappade Tim på axeln och jag har väl aldrig sett någon slingra sig ur detta som Tim :-)

Julosten och julskinkan såg även de jättefina ut - Tack för det!

På vägen hem så slockande Tim - helt slut efter allt pysslande!

Mmm jag vill med ha sådana vackra ögonfransar!!!

Nu är det dags att knoppa in. Nu arbetsvecka väntar.

Ha en bra vecka
Kramisar
Mia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback