mmm....vårkänslor

kl är snart 11 och vi har klarat av pannkaksfrukost, TROTS att pannkakskungen Micke inte var hemma. Felix undrade hur det skulle gå när mamma skulle steka pannkakor :-( ... tjenare vilket förtroende man har ingivit!!

Hur som helst pannkakorna blev godkända i-alla-fulla-fall :-) Timpan åt 3 stycken och Felix 4!

Sedan hade jag lovat Felix att vi skulle göra rabarberpaj igår till efterrätt...mamma det är ju nästan som vårkänslor att äta paj..jösses vad får han allt ifrån??....men efter middagen igår så var det ingen som orkade så den står just nu i ugnen för att ätas senare i eftermiddag...mums. Middagen igår blev förresten riktigt smaskens.
Mandel-och pestolax med gratinerade potatistoppar och sallad!!!

Tyvärr så hade jag köpt för lite rabarber, men blandade i lite hallon som jag hade i frysen, får se hur det smakar. Tänkte pröva en ny "topping" istf den vanliga smulpajstoppingen. Insåg att det blev alldeles för mycket så jag kollade om jag hade mer frukt eller bär. Hade bara 2 äpplen men däremot massa blåbär i frysen så det fick bli en blåbärspaj, som även denna står i ugnen just nu!!!!

Receptet på min topping till en rätt stor paj (6-8 pers) kommer här:
150 g smör (jag använde mjölkfritt)
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 dl strösocker
½ dl vispgrädde (jag använde mjölkfri)
½ dl sirap
25 g mandelspån
In i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter

Nu blir det diskning och sedan går jag nog ut till barnen en stund. Micke satte upp studsmattan förra helgen så nu är det hopp varje dag, för barnen alltså :-)

Kram och ha en fortsatt bra lördag
MiaFia


Kommentarer
Postat av: Jannike

Ojojoj rabarberpaj är nog det bästa jag vet... Nu blev jag ju inte alls sugen... ;) Och blåbärspaj kommer på andra plats... Det vattnas i munnen.. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback