påsken 2010 - långt inlägg med mycket bilder :-)

Långfredag var städdag. Tvättade golv mm, kändes jätteskönt. På eftermiddagen var vi hos Tilde som fyllde 9 år idag. Det bjöds på fantastiskt god smörgåstårta som Tildes mormor hade gjort och en lika god mockatårta som Tildes farmor hade gjort...mums mums. Vi var väl hemma vid 21-tiden.

Påskafton började tiiiidigt för min del, vid 05 kliade det i stygnen och på ryggen så jag trodde att jag skulle krevera! Gick upp och försökte tänka på annat, gick inte...kliade hela tiden...panik snart!!!

När kl var 0530 hämtade jag tidningen och läste den. Sedan bakade jag 2 banankakor. Allt detta var klart ca 0700!!! Då skrev jag i egenskap av hjälpreda till påskharen, lite anvisningar och ledtrådslappar till var barnen skulle kunna hitta sina påskägg! Förutom de 2 påskäggen som de fick av mormor och morfar, de ställde jag mitt på köksön. Tim blev helt lyrisk när han kom upp vid 0730 och hittade dessa!!! Han kunde inte förstå hur påskharen hade kommit in i huset, mammma hade glömt att låsa dörren undrade han!!??!!!

glada barn med godis och pengar!!!

Vid 11-tiden så sprang Tim bort till Nea och lekte. Felix var kvar hemma en stund och hjälpte till att städa sitt rum. När han var klar så tog vi båda två en promenad bort till Nea, vi fick sällskap av Nea och tog en promenad runt området. På ett par ställen såg vi att krokusen hade slagit ut...sååå vackert! Härligt med lite vår - äntligen! Även om snön ligger kvar på vissa ställen på tomten.

Felix, Tim och kompisen Nea

När vi var tillbaka ifrån promenaden så sa Fredrik att Påskharen nog hade varit hemma på deras tomt, Ulrika tyckte att hon hade hört något som prasslade i buskarna :-) Barnen blev eld och lågor och sprang runt på tomten och letade, jodå mycket riktigt så hittade de både påskägg och chokladharar.

Kolla här - han har till och med hunnit bajsa sa barnen, de hittade "harpluppar" :-)


kolla mamma - flera chokladägg!!!

kolla här borta då - där kanske finns något...

...mera godis....

Nea, Tim och Felix

Tim kunde inte förstå hur påskharen visste att han var mjölkallergisk :-)

Vi gick därefter hem till oss och fortsatte letandet. De fick ledtråd efter ledtråd när det gick till de olika ställena. Det började vid brevlådan, därefter vidare till båten, flaggstången, altanen, lekstugan, Mias bil, kojan och till sist Ågrens altan!!!

Kolla mamma - här var ett brev till mig, Tim och Nea

ledtråd nr 1 - gå till brevlådan

här är ledtråd nr 3 (glömde plåta nr 2)

ledtråd nr 4 redan löst - satt på flaggstången - nu mot nästa ledtråd

hmmm undrar Tim, var kan nästa ledtråd vara.....jo...

....inne i lekstugan....läs Felix...

..på passar...ett svårt ord....passargerarsidan....

där hade påskharen lämnat 3 påskpaket och ett brev med nästa ledtråd

...så mot kojan!!

upp i kojan för att leta efter det som var den sista ledtråden!

mot MÅLET som var grannens altan - undrar vad vi hittar där?

Nea var först på plats och hittade 3 färgglada påskägg!

Tim blev så lycklig - han fick favoritfärgen ROSA!!!

Fredrik, Ulrika, Felix, Nea, Tim och Micke - dags att gå hem igen!

Efter påskäggsletande så gick vi in och åt påsklunch hos oss...mums mums!!





Efter maten så gick barnen ut och lekte på altanen, de plockade fram leksakstältet och släpade ut kuddar och filtar. Fick för sig att de skulle sova där....tjenare...det var 2 minus kl 05 i morse när jag gick upp, tror inte det va?


När de hade lekt färdigt så gick de ut och byggde på kojan tillsammans med Micke. Själv försökte jag få tag på Lotta för att se om hon kunde ta mina stygn. Ingen var hemma....så jag fick uthärda ytterligare en natt av kli!!

Kvällen var lugn, alla var fortfarande mätta efter lunchen, så vi värmde bara upp restera ifrån lunchen.

Det blev en tidig kväll för mig, somnade nog redan vid 22-tiden.

Idag på påskdagen har jag varit hos Lotta och fått mina resternade stygn borttagna, vilken befrielse. Fast jag måste ändå säga att det fortfarande kliar. Men det är nog inte så konstigt. Läkningsprocessen tar väl sin tid.

När jag kom hem så fick vi besök utav Anders, Annika och Amelie. Sååå trevligt, det går alldeles för lång tid emellan gångerna vi ses. Sist var i somras när vi hade "köksinvigningsfest". Ändå bor vi såpass nära, Göteborg är ju inte direkt världens ände!!! Vi fikade och sedan stannade de på middag. Vilka goa vänner man har!!! Lärde känna Anders när jag låg på Sahlgrenska sommaren 1992. Anders jobbade som sköterska där. Vi fick jättebra kontakt direkt och sedan fick jag träffa hans underbara blivande fru. Vi var ju faktiskt med på deras bröllop!!! Vi pratade gamla och nya minnen :-)

Imorgon hade jag tänkt att åka till Sälen med barnen, men vi får skjuta på det tills på tisdag morgon. Barnen ville gärna vara med farmor imorgon så då kan jag packa ifred och så sticker vi på tisdag morgon.

Micke får stanna hemma och jobba!

Gonatt och sov så gott alla - ha en trevlig annandag påsk imorgon.
Kram
Mia

Kommentarer
Postat av: cattis

vilken trevlig läsning o fina bilder.Önskar jag o Julia hade kunnat åka med er till fjällen .Låter underbart.kram Cattis

2010-04-05 @ 21:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback